Slovenija
64 ogledov

Jelušičevi sekretar pobegnil k Türku

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Uroš Krek tokrat zares zapušča MORS. Ali to pomeni, da je za falcona našel rešitev?
Tovornikova v pokoj
Mesto generalnega sekretarja Türkovega urada je doslej sicer zasedal Stojan Tramte, ki pa odhaja na prosto delovno mesto svetovalca predsednika republike za pravne zadeve. Že pred časom ga je zaradi nove zaposlitve na ustavnem sodišču zapustil Erik Kerševan.
Dosedanja svetovalka predsednika republike za politična vprašanja Magdalena Tovornik pa se bo upokojila.

Državni sekretar na obrambnem ministstrvu Uroš Krek odhaja z novim letom v službo k predsedniku republike Danilu Türku, kjer bo prevzel funkcijo generalnega sekretarja urada.

Spomladi ga je prepričal Pahor
Krek je želel ministrico za obrambo Ljubico Jelušič zapustiti že letos februarja, ko je napisal tudi odstopno izjavo a ga je takrat predsednik vlade Borut Pahor prepričal, da je izjavo umaknil. Jelušičevo je sicer od pričetka mandata zaradi menda slabih razmer zapustilo že nekaj sodelavcev, ki jih je pripeljala s seboj. Neuradno je slišati, da je krivo prav njeno slabo vodenje ministrstva.

Je rešil zagato s falconom?
Sicer pa je bil Krek v vladi vodja reševalne skupine, ki je tuhtala, kaj z vladnim letalom falcon. Takoj po umiku februarske odstopne izjave je Krek povedal, da ga bo vlada verjetno prodala. Ker ji to ni uspelo in je medtem ceno večkrat spustila, pa so dobro obveščeni prepričani, da je samo še vprašanje časa, kdaj ga bo vlada pričela uporabljati. Kakšno rešitev je našel za falcona smo nocoj po sms sporočilu povprašali tudi Kreka, a nam ni odgovoril. Poznavalci pa so prepričani, da so mu iz vlade končno pustili oditi, ker je rešil svojo glavno nalogo: falcona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.