Slovenija
33318 ogledov

Jug države zajele nevihte, nevarnost toče

Nevihta, oblaki, neurje Profimedia
Na jugu države so se oblikovale nevihte. Agencija za okoje opozarja pred nevarnostjo toče.

Južno polovico države so zajele nevihte, ki se gibljejo proti severu. Gibanje neviht lahko spremljate na radarski sliki padavin

Za območje Dolenjske, Kočevske, Ljubljane z okolico in Notranjske velja, da obstaja velika verjetnost toče. Srednje velika verjetnost pojava toče je tudi na Goriškem, medtem ko za Obalo in Gorenjsko velja, da je možnost toče zaznavna. 

nevarnost toče | Avtor: Arso Arso

Za danes popoldne je bilo napovedano, da je možen pojav lokalnih neviht. Prehod vremenske fronte, ki naj bi s seboj prinašala močnejše nevihte, je napovedan za jutri in noč na ponedeljek. Krajevne plohe in nevihte bodo čez dan od zahoda postopno zajele večji del Slovenije in se nadaljevale v noč na ponedeljek. Nedeljske najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 °C.

V ponedeljek bo oblačno in deževno. Sprva se bodo pojavljale tudi nevihte. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Osvežilo se bo. Kakšno vreme lahko pričakujemo nato v nadaljevanju tedna, preverite tukaj. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.