Slovenija
13 ogledov

Jug podprl arbitražo

Piran Žurnal24 main
Obala odločno za. Nezaupnica Popoviču in Gantarju.

 

Rezultati. Koprski župan je bil med najglasnejšimi nasprotniki sporazumu; naročil je tudi oglase Pahorja v hrvaškem dresu. Po mnenju analitikov je skoraj 65-odstotna podpora Koprčanov zanj velika nezaupnica.

Primorska. "Še pravniki se niso mogli zmeniti, kako naj potem ljudje pametno presodimo? Z referendumom politika prelaga odgovornost na ljudi. To se mi zdi neprimerno, zato nisem glasovala," je bila odločna gospa, ki smo jo srečali na portoroški plaži. Na prvo pravo poletno nedeljo so številne domačine in turiste bolj kot arbitražni sporazum zanimali oddih na plaži, sprehod ob morju in posedanje v barih; to se je poznalo tako pri skromni udeležbi na voliščih kot pri gneči na cestah.

Gantar: Preveč na kocki

Piranski župan Tomaž Gantar, tudi sam poletno razpoložen, se je na volišče pripeljal kar z motorjem. "Sem za sporazumno reševanje, toda ta sporazum ni v prid Sloveniji. Preveč postavljamo na kocko – tudi tisto, kar je Slovenija nedvomno imela ob osamosvojitvi," je pojasnil svoj proti.

Minus za gospodarstvo

Piranski ribič Zlatko Novogradec nam včeraj svoje odločitve ni zaupal. "Po eni strani obstaja bojazen, da bomo preveč izgubili (ribiči že zdaj lovimo samo do polovice zaliva), po drugi strani pa bi bilo dobro, da se zgodba končno enkrat konča," je izpostavil le dilemo.

Tudi Tomaž Može, direktor primorske gospodarske zbornice, svoje odločitve ni želel razkriti, je pa izrazil željo, da bi izid pripomogel k boljšim medsosedskim in posledično gospodarskim odnosom. "Nerešena politična vprašanja gospodarstvo vedno občuti."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.