Slovenija
57 ogledov

Jurijevo pismo Popoviču

Čeprav so mnogi ugibali, kdo bi lahko bil v Izoli županski kandidat Popovičeve S Žurnal24 main
Franco Juri pošilja odprto pismo Borisu Popoviču, v katerem ga med drugim sprašuje, ali ga ni sram neverodostojnosti.

Koprski župan Boris Popovič pa tudi njegova stranka Koper sta se dejavno vključila v predreferendumsko kampanjo. Izid v današnjih Primorskih novicah komentira z besedami, da mu je ''žal, da je sploh prišlo do tega in da se politika ni znala zmeniti med sabo, saj bi do meje tako prišli veliko hitreje in v obojestransko korist". Popovič oceni, da so s tem še bolj razdvojili narod, in dodaja še, da je vlada z referendumom uspela pospraviti vse pereče teme pod mizo.

Franco Juri, poslanec Zaresa, v odprtem pismu komentira komentar: "Halo?! Čemu zvonjenje po toči, g. župan? Čemu tako zavajanje in ponoven poskus izigravanja javnosti? Zakaj niste vsega tega povedali prej, na primer, pred enim mesecem ali desetimi dnevi? Tiho ste ostali do zadnjega tedna referendumske kampanje, nato ste z vašo stranko KJN in MOK-om, ter z ogromno količino denarja, vrnili uslugo Janezu Janši in 'udarili' z najbolj razkošno, potratno in žaljivo propagando proti arbitražnemu sporazumu v Sloveniji. Z najbolj potratnim pozivom k razdvajanju naroda in občanov Kopra in Slovenske Istre."

Juri pisanje Popoviču nadaljuje z vprašanjem, ali mu ni nič nerodno zdaj oglašati se tako neverodostojno, in spomni na to, da se sam 6. maja skupaj s poslancema Battellijem in Anderličem ni podpisal pod referendumsko pobudo in že takrat napovedal populizem in razkol. Juri sklene: "Bili ste tiho. Nisem opazil, g. župan, da bi se 6. maja z mano strinjali. Vsekakor pa ste kasneje dokazali, da se ne strinjate z ogromno večino Koprčanov ter prebivalcev Slovenske Istre glede urejanja odnosov s sosednjo Hrvaško."

Za odgovor smo poklicali Borisa Popoviča, za zdaj še ni dosegljiv.

Komentarjev 1
  • 1111 19:10 06.julij 2011.

    ..vsi ste ista pašta, vsak laže po svojih zmožnostih...politiki in politikom ni za verjet nič...vsak vleče vodo na svoj mlin, eden drugega tlačite, edino kar imate skupnega je to, da kradete bolj kot se da, ta kratko potegnemo pa mi, ...prikaži več navadni občani!! Klinc gleda, referendume in volitve!!!