Slovenija
1286 ogledov

Jutri močnejši nalivi. Kaj sledi do prihodnjega vikenda?

Vroče poletje v Ljubljani Anže Petkovšek Vročinski val v Ljubljani
Danes popoldne nekaj ploh in neviht, jutri pa sledijo močnejši nalivi.

Danes dopoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, napovedujejo vremeenoslovci na Arsu. Popoldne bo večinoma sončno, predvsem na severozahodu bo nastalo nekaj ploh in neviht, ki se bodo nadaljevale v večer. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32, na Primorskem ob šibki burji do 36 stopinj.

Ponoči bodo nevihte vse pogostejše in se do jutra razširile nad večji del Slovenije. Možni bodo močnejši nalivi.

Jutri bo sprva oblačno s padavinami, deloma nevihtami. Čez dan bodo padavine od zahoda slabele in postopno ponehale. Proti večeru se bo razjasnilo. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem okoli 23, najvišje dnevne od 21 do 25, na Primorskem okoli 30 stopinj.

V nedeljo bo sprva pretežno jasno z nekaj megle po kotlinah, popoldne pa se bodo od zahoda začele pojavljati plohe in nevihte. Spet bo topleje.

V ponedeljek bo spremenljivo z občasnimi krajevnimi plohami ali nevihtami.

Napoved od 22. do 27. julija 

Višinske doline hladnega zraka nas bodo občasno prešle ali le oplazile. V višinah bodo vztrajali povečini vetrovi zahodne do severozahodne smeri. K nam bo dotekal hladnejši in bolj vlažen zrak, napoved za prihodnji teden začenjajo na Arsu.

Nadaljujeejo, da od ponedeljka do vključno srede kaže na spremenljivo vreme s pogostimi plohami in nevihtami. Od četrtka do sobote pa bo spet več sonca, popoldanske plohe in nevihte bodo verjetnejše v severni Sloveniji. 

Dnevne temperature bodo v ponedeljek in torek med 25 in 30, v sredo in četrtek okoli 25 stopinj, nato pa bo spet nekoliko topleje. Jutranje temperature bodo od ponedeljka do srede med 15 in 20, nato pa povečini okoli 15 stopinj.

Vreme preeglednica | Avtor: Arso Arso
Brane Gregorčič intervju Slovenija Branko Gregorčič: "Tudi meteorologi smo bili pred tridesetimi leti optimisti"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.