Slovenija
7088 ogledov

Na poti prvi avgustovski vročinski val, najbolj vroč dan bo ...

poletje, dopust, relax, počitnice, morje, plaža
1/2
Profimedia
Po najbolj vročem juliju v zgodovini meritev, in osvežitvi v prvih dneh avgusta, se nam obeta tudi prvi avgustovski vročinski val.

Danes popoldne bo še povečini jasno. Jutri bo sončno, predvsem popoldne in zvečer bodo nastale plohe in nevihte, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

"V sredo in četrtek še ne bo zelo vroče, pojavljale se bodo tudi krajevne nevihte," dodajajo. Sicer bo jutri večinoma sončno z občasno povečano oblačnostjo. Posamezne plohe in nevihte bodo na severozahodu Slovenije lahko nastale že dopoldne in sredi dneva, proti večeru pa bodo zajele večji del Slovenije in se ponekod nadaljevale v noč. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 26 do 32 °C.

V četrtek bo dopoldne pretežno jasno. Popoldne in zvečer bo več spremenljive oblačnosti, nastale bodo posamezne plohe in nevihte. V petek bo sončno in vroče.

Obeta se nam novi vročinski val

Po najbolj vročem juliju v zgodovini meritev in osvežitvi v prvih dneh avgusta se nam obeta tudi prvi avgustovski vročinski val, navajajo vremenoslovci. Od sobote do četrtka kaže na sončno in iz dneva v dan bolj vroče vreme, popoldanske temperature bodo od 30 do 35 °C. Najbolj vroč dan bo verjetno v sredo. "Do vključno srede je verjetnost neviht zelo majhna, nato pa se poveča," napoveduje Arso. 

Kdaj se bo vročina končala?

Od sobote do torka bo nad Alpami območje visokega zračnega tlaka s stabilnim vremenom, nato se bo Alpam približala vremenska fronta. 

"Kdaj se bo vročina končala in kako burni vremenski procesi bodo pri tem nastali še ni povsem gotovo, a večina izračunov predvideva prihod atlantske vremenske motnje s padavinami in osvežitvijo nekje v drugi polovici prihodnjega tedna, torej po prazničnem 15. 8.," napoveduje Arso. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.