Slovenija
7506 ogledov

K nam prihaja prvi mini vročinski val, 'švicali' boste

vročina Epa
Prihaja vročina, tako vroče bo pri nas v prihodnjih dneh

Vremenoslovci po zelo burnem dogajanju v zadnjem tednu napovedujejo bolj stabilno in suho vreme. Še več, v manj kot sedmih dneh bodo temperature poskočile kar za 20 stopinj, temperature bodo sredi novega tedna segle že krepko prek 30 stopinj Celzija.

Kot nam je podrobneje pojasnila Veronika Hladnik Zakotnik iz Agencije za okolje, bodo temperature v prihodnjih dneh vsak dan nekoliko višje.

Od torka naprej pa vse do petka bo v notranjosti države že pošteno vroče, termometri bodo ponekod, še posebej v vzhodni polovici države, lahko pokazali 34 ali še več stopinj. Vroče bo še tudi v petek, ko pa se nakazuje prehod vremenske motnje.

Trenutno je še prezgodaj z napovedjo, ali se bo to zgodilo že v petek  čez dan ali pa šele v noči na soboto, je povedala Hladnik Zakotnikova, vsekakor pa bodo dnevi po naslednjem vikendu nekoliko bolj sveži s temperaturami med 25 in 30 stopinjami.

vročina | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Trenutno kaže, da se bo junij v svoj zaključek prevesil s suhim vremenom, čeprav tudi padavine še niso povsem izključene.

Vsi, ki ob zaključku šolskega leta že razmišljate o skoku proti jugu, se zavedajate, da v naših sosednjih državah oziroma povsod po Sredozemlju lahko pričakujete zelo visoke temperature. Ker se morje še ni ogrelo, bo na obali znosneje, v notranjosti Hrvaške pa bo na primer v prihodnjih dneh nad 35 stopinj Celzija. Podobno bo tudi v Grčiji, Italiji in Španiji.

Kako pa kaže za zaključek trenutnega vikenda?

Ponoči bodo predvsem na severu še nastale posamezne plohe in kakšna nevihta. Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zjutraj in dopoldne bo na severu zmerno oblačno. Popoldne bodo možne posamezne plohe in kakšna nevihta.

Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 15, na Primorskem do 18, najvišje dnevne od 22 do 28 stopinj Celzija, napovedujejo pri Arsu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • andrija 16:10 16.junij 2024.

    prvič v zgodovini bomo švicarji

  • Avatar NickMason
    NickMason 11:47 16.junij 2024.

    Letos se poletje začenja čist po koledarju,razen neviht bo vse super.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:14 15.junij 2024.

    Že od aprila čakam vročino pa je še vedno ni