Slovenija
18 ogledov

Kaj je Kosorjeva podtaknila Pahorju?

Nadzor neba. Slovenije zdaj ne stane nič.

Slovenija za nadzor zračnega prostora pod okriljem Nata zdaj ne plačuje ničesar, so sporočili z obrambnega ministrstva.

Če bi želeli uresničiti idejo skupnega slovensko-hrvaškega nadzora, o kateri sta se v soboto pogovarjala Jadranka Kosor in Borut Pahor, bi morali investirati v nakup letal, šolanje pilotov ter zagotavljanje izobraževanja, servisa, rezervnih delov in goriva za letala, kar bi hitro naneslo okoli 40 milijonov, seštevajo viri.

Pahor: Predlagala je ona
Od ideje se je dopoldne premier Pahor že distanciral. Iz njegovega kabineta so poslali sporočilo, da je "to zamisel sprejel od Kosorjeve kot predlog za proučitev in da je dobila preveliko težo v javnem mnenju". Kaj se je dogajalo, je moral na sestanku včeraj pojasnjevati tudi obrambni ministrici Ljubici Jelušič.

Kosorjeva rešuje sebe

Hrvaški sta po zrušenju dveh migov pred tedni ostala samo še dva, zato je Kosorjeva s predlogom poskušala zmanjševati stroške svoje države in jih naprtiti Sloveniji, se jezijo v vladnih krogih. Pahor je idejo nepremišljeno sprejel, tarnajo.

Skupna veleposlaništva le napačna interpretacija

Hrvaški mediji so danes pisali tudi o ustanavljanju skupnih slovenskih in hrvaških veleposlaništev, skupno varovanje zračnega prostora naj bi bilo tako le manjši del sodelovanja med državama.


Za časnik Finance so v premierjevem uradu te navedbe zanikali. "Lahko je prišlo do napačnega povezovanja dveh ločenih vprašanj in posledično napačne interpretacije," so pojasnili v kabinetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.