Slovenija
64062 ogledov

Česa takega pa še ne: Toča, debela tudi 10 cm, zrna večja od jabolk

toča nevihta nevihtna celica
1/4
Štajersko je danes popoldne razdejala izjemno debela toča. Nekatera zrna so presegla premer 10 cm, bila so torej debelejša kot jabolka.

Divjanje neviht in razdejanje, ki ga povzroča toča, se še ni končalo. Supercelična nevihta je zdaj na poti proti vzhodu države. Kako se giba, lahko preverite na tej povezavi. Fotografije toče, ki jih na družbenih omrežjih objavljajo bralci, nekaj smo jih zbrali v naši foto galeriji, so naravnost strašljive. Podrobnosti tudi na tej povezavi.

"Močna supercelična nevihta trenutno drvi proti Lendavi! Na terenu je naša ekipa. Nevihta ima prav tako izoblikovan 'wall cloud'," sporočajo vremenoslovci portala Neurje.

Močna supercelična nevihta trenutno drvi proti Lendavi! Na terenu je naša ekipa. Nevihta ima prav tako izoblikovan “wall cloud”. ⚠️ Možna je debela toča! Neurje.si

Posted by Neurje.si on Saturday 13 July 2024

Nekdanji poslanes SDS Jožef Jerovšek je na omrežu X zapisal, da je bil pri njih sodni dan in toča kot tenis žogice: uničila je strešna okna in opeko.

 

Na fotografiji, ki jo je posnela naša novinarka, je lepo vidna nevihtna celica, ki se je razbesnela nad Ptujem.

toča nevihta nevihtna celica | Avtor: Vanda Levstik Vanda Levstik

Lendava, v smeri proti Pincam. Klasična supercelica - poglejte zelene odtenke barve v desnem padavinskem delu nevihte. Tukaj je prisotna ogromna toča. 📸 Uroš Smej

Posted by Neurje.si on Saturday 13 July 2024

Eden od bralcev je na omrežju X objavil video posnetek, s katerega je razvidno, kako toča, debela tudi kot jabolka, uničuje sončne celice. 

Pravkar toča v Kidričevem 😞

Posted by Radio Ptuj on Saturday 13 July 2024
Zreče… Avtor: Damjan Škafar

Zreče… Avtor: Damijan Škafar

Posted by Neurje.si on Saturday 13 July 2024

 

Komentarjev 5
  • dejan12 21:53 13.julij 2024.

    Za sončne celice se nič sekirat bomo revni kupili nove če smo ze te.

  • bobubob 20:50 13.julij 2024.

    Od časov ko so svečeniki izkoriščali samo njim poznane razloge za razne fizikalne pojave za strašenje ljudstva, se pojmovanje ljudstev ni kaj dosti spremenilo. Današnji svečeniki pa znajo že kar sami izzvati določene pojave, zato jim je plebs še bolj ...prikaži več vdan. Koliko časa bodo še napenjali lok, preden se bo končno zlomil? Kdo ve, današnja zarukanost plebsa je res brezmejna. Kljub umetni 'inteligenci' - ali pa prav zato !!

  • jakec1575 17:34 13.julij 2024.

    vec energije v atmosferi povecuje moznost formiranja supercelic. vecji vertikalni vlek povecuje zrna toce. potrebna bo nova arhitektura. betonske ali druge cvrste strehe, nadstreski za vozila, protitocne mreze povsod na pridelkih. to je nova realnost. cakamo se mini tornade