Slovenija
882 ogledov

Kakšna poteza vlade: Najprej regulirali cene, zdaj plačujejo razliko

Slovenija 05.11.2013 logo, znak, simbolicna fotografija, zavarovalnica Triglav s Saša Despot/Žurnal24
Ponudili so jim približno 11 milijonov evrov, na Triglavu so zadovoljni.

Sprejem ponujene razlike iz naslova lanske regulacije cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Skupina Triglav je sprejela ponujeno izplačilo razlike zaradi lanske regulacije cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, so sporočili. Gre za približno 11 milijonov evrov, ki jim jih je ponudilo ministrstvo za zdravje.

Spomnimo: zdravstvena zavarovalnica Triglav je na ministrstvo vložila zahtevek za vračilo razlike po določbah uredbe vlade o določitvi najvišje cene premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki se nanaša na regulacijo cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v letu 2023. Vlada je namreč sredi aprila lani izdala uredbo, s katero je določila najvišjo ceno premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pri 35,67 evra, potem ko je zavarovalnica Generali napovedala dvig mesečne premije za dopolnilno zdravstveno zavarovanje za več kot 30 odstotkov. Zatem sta tudi drugi dve zavarovalnici, Triglav in Vzajemna, napovedali možnost dviga premije. 

"Skladno z uredbo se je zahtevek lahko nanašal na vračilo razlike med višino stroškov, ki jih je plačala izvajalcem zdravstvenih storitev (z upoštevanjem izravnalnih shem), in vrednostjo njenih prihodkov iz zavarovalnih storitev iz naslova dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja iz referenčnega obdobja od junija 2023 do decembra 2023," so pojasnili na zavarovalnici Triglav.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 15:48 01.julij 2024.

    Vse je bilo že veliko prej dogovorjeno..