Slovenija
17825 ogledov

Kam je padel Karl Erjavec?

Državni zbor Anže Petekovšek
Trenutna vodilna politična garnitura ima med slovenskimi volivci problem.

Po anketi, ki jo je za Pop TV opravila Mediana, vlado, ki opravlja tekoče posle, podpira le še 28 odstotkov anketirancev. Še nižjo podporo, manj kot deset odstotkov, uživa DZ. Med strankami je z 20-odstotno podporo na prvem mestu SDS, sledi LMŠ s pol nižjo podporo, na tretjem mestu pa je z dobrimi sedmimi odstotki Levica.

Da podpira vlado, ki opravlja tekoče posle, je odgovorilo 28,1 odstotka anketirancev, ne podpira je 58,3 odstotka, 13,7 odstotka pa je neopredeljenih, povzema STA. Še nižjo podporo uživa DZ, in sicer le 9,8 odstotka vprašanih. Kar 70,2 odstotka jih novoizvoljenega DZ ne podpira, neopredeljenih pa je 20, odstotka.

Kam je padel Erjavec?

Med strankami je z 20-odstotno podporo na prvem mestu SDS, sledi LMŠ, ki bi jo izbralo 10,4 odstotka vprašanih, Levico pa 7,4 odstotka. Sledijo SD (sedem odstotkov), NSi (5,1 odstotka), SMC (4,8 odstotka), SNS (4,1 odstotka), SAB (3,8 odstotka) in DeSUS (1,7 odstotka). Neopredeljenih je 18,1 odstotka vprašanih, 9,4 odstotka pa jih ne bi volilo nobene stranke.

Med politiki po priljubljenosti na vrhu lestvice ostaja predsednik republike Borut Pahor, ki mu sledi evropska komisarka Violeta Bulc. Tretji je nekdanji predsednik DZ Milan Brglez, četrti pa predsednik LMŠ Marjan Šarec.

Sledijo predsednik DZ in NSi Matej Tonin, evropska poslanka Romana Tomc, predsednik SD Dejan Židan in koordinator Levice Luka Mesec, na desetem mestu pa je predsednica SAB Alenka Bratušek.

Predsednik SDS Janez Janša je na 13. mestu, mesto za njim pa predsednik SMC Miro Cerar. Na zadnjem, 20. mestu se je znašel predsednik DeSUS Karl Erjavec.

Komentarjev 13
  • dragec 16:29 30.julij 2018.

    padel bo v objem šiptarja JJ

  • Avatar praufo
    praufo 15:38 30.julij 2018.

    odgovor na naslov članka je lahko tudi vulgaren in se glasi "za dr*k štukat je še dobr" ...

  • Dusan Kokalj 11:15 30.julij 2018.

    Erjavec je pokvarjenec ekstra kvalitete in bi ga bilo potrebno izgnati iz naše domovine.