Slovenija
15848 ogledov

Kamera ujela trenutek, ko je trčil v medveda, reakcija voznika pove vse

Trk z medvedom Zajem zaslona/Facebook
Včeraj je voznik malce pred šesto uro pri Idriji zbil medveda, nato se je začela iskalna akcija za poškodovanim medvedom, a medveda niso izsledili. V javnost je prišel tudi video trka.

Voznik, ki je vozil od Godoviča proti Idriji in je zbil medveda – ta je nenadoma stekel na cesto – je imel v avtomobilu vključeno kamero in vse skupaj posnel. Kot poročajo Primorske novice, je posnetek trka avtomobila z medvedom na svojem Facebook profilu objavil zavarovalniški agent Aleksander Paglavec.  

Kot je razvidno s posnetka, je voznik nekaj deset metrov po trku zaustavil vozilo, nato pa poklical policiste, stekla je iskalna akcija za poškodovanim medvedom. A očitno vendarle ni šlo za hujše poškodbe, so po iskalni akciji zaključili lovci.

"Najverjetneje bo preživel in bo z njim vse v redu. Lovci so naredili vse, da bi ga izsledili, vendar niso našli niti kaplje krvi," je za Primorske novice dejal Peter Razpet iz Zavoda za gozdove. S psom krvosledcem so kar tri kilometre sledili medvedu, vendar ga niso našli. 

"Gre za mlajšega, najverjetneje dvoletnega medveda, težkega približno 80 kilogramov," je za omenjeni medij še pojasnil načrtovalec za lovstvo Peter Razpet iz tolminske enote zavoda za gozdove. "Tudi sami smo videli posnetek in trk ocenjujemo kot precej silovit, zato je zanimivo, da na kraju nismo našli niti kaplje krvi. Samo nekaj dlake, naprej v gozdu pa smo našli njegov iztrebek, v katerem prav tako ni bilo sledov krvi. Kar pomeni, da notranjih poškodb nima," je še razložil. 

Glede na to, da je medved zmogel prve tri kilometre brez kaplje prvi in brez krvi v blatu, Razpet ocenjuje, da medved ni precej poškodovan in da bo verjetno preživel. Po posnetku sodeč je dobil močan udarec v glavo, očitno pa ne dovolj močan za resnejšo poškodbo. Po trku se je umaknil proti Črnemu Vrhu, zaključujejo Primorske novice. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • marijan7 10:17 28.avgust 2024.

    Neverjetno , kakšna zaskrbljenost za medveda , pa jih je pri nas 90% preveč . O tem , kakšne skrbi in škodo je povzročil vozniku pa nič ? Njegov glasen odziv pove vse , ker se je zavedel kaj se mu je zgodilo .

  • Grof 09:40 28.avgust 2024.

    Samo da ni Golob, s štimi avtobusi migeantov, bil bi hud nalet, ….

  • Enzgg4 09:11 28.avgust 2024.

    Uboga žival.