Slovenija
13 ogledov

Kazalniki zaupanja potrošnikov februarja 2013 nižji

nakupovanje Dejan Mijović
Vrednost kazalnika zaupanja potrošnikov je bila v februarju 2013 za dve odstotni točki nižja kot v prejšnjem mesecu.

Vrednost kazalnika zaupanja potrošnikov je bila februarja 2013 za dve odstotni točki nižji kot v januarju 2013, kažejo rezultati ankete o mnenju potrošnikov na SURS-u. K temu naj bi prispevale predvsem bolj pesimistične napovedi potrošnikov glede gospodarskega stanja v Sloveniji v prihodnjih 12 mesecih, brezposelnosti v Sloveniji v prihodnjih 12 mesecih in glede možnosti za varčevanje prihodnjih 12 mesecih.

V februarju 2013 so se glede na januar 2013 znižale vrednosti polovice kazalnikov, ki izražajo pričakovanja potrošnikov. Zvišali sta se vrednosti kazalnikov gibanje cen v prihodnjih 12 mesecih in poraba denarja za večje nakupe v prihodnjih 12 mesecih. Vrednost kazalnika finančno stanje v gospodinjstvu v prihodnjih 12 mesecih pa je ostala nespremenjena.

Potrošniki pesimistični glede ravni brezposelnosti

Vrednost kazalnika raven brezposelnosti v Sloveniji v prihodnjih 12 mesecih se je v februarju 2013 v primerjavi z januarjem 2013 zvišala za dve odstotoni točki. To potrjujejo tudi rezultati ankete, v kateri je 22 odstotkov anketiranih odgovorilo, da bo brezposelnost v Sloveniji v prihodnjih 12 mesecih zelo narasla, le en odstotek anketirancev pa meni, da se bo brezposelnost zelo upadla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.