Slovenija
29 ogledov

Kazni bodo eksplodirale

Cesta je bila zaradi nesreče več ur zaprta. (Foto: Žurnal24)
1/7
Žurnal24 main
Od 1. julija. Brez vozniške boste ostali že, če bo v krvi 1,1 promila alkohola ali če boste vozili s hitrostjo 61 km/h, kjer je omejitev 30. Rehabilitacija. Obvezna za vse, ki bodo napihali.

Letos na cestah 69 mrtvih

Statistika. Letos je na slovenskih cestah umrlo že 69 ljudi, kar je za 11 več kot v istem obdobju lani. Samo junija so policisti obravnavali devet prometnih nesreč, v katerih je umrlo pet motoristov.

Ogroženi motoristi in kolesarji
Med 69 ljudmi, ki so letos življenje izgubili na cesti, je bilo deset motoristov. Po številu umrlih udeležencev v cestnem prometu pa izstopajo tudi kolesarji, saj jih je do danes življenje izgubilo že devet, lani v istem obdobju pa dva.

Konec dobrega trenda
Najpogostejši vzrok za smrt na cestah je še vedno neprilagojena hitrost, sledita pa nepravilna smer vožnje in neupoštevanje pravil o prednosti. Sloveniji je sicer v desetih letih uspelo prepoloviti število smrtnih žrtev v prometnih nesrečah. (E. P.)

Komentarjev 19
  • secufin 10:04 24.junij 2011.

    Se mi zdi, da bi bilo bolje, če bi eksplodiral parlament ali pa vlada. Slovenci imamo srečo, da nas vodijo najbolj nesposobni in brezobrazni politiki kar jih je najti! Za varnost niso naredili nič, samo proračun bi polnili pokvarjenci!

  • dj-jan 22:15 23.junij 2011.

    Je kravica po cesti šla, in na žalost kazen pohrustala. "Eh kva bo kaz’n, dvakrat prdn’š"

  • Anza 14:33 23.junij 2011.

    Kaj pa je Direkcija za ceste ukrenila za povečanje varnosti v prometu?Postavili so dodatne prometne znake.Kaj je Svet za za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ukrenil za povečanje varnosti v prometu?Vsako leto so predlagali povečanje kazni.<br ...prikaži večr />Niti prvi niti drugi pa niso pogledali v ogledalo, česa niso naredili!In česa niso naredili?Standardizacije križišč, krožišč, nadvozov, podvozov, priključkov, opreme cest,...Danes imamo v vsaki večji vasi najmanj dva različna tipa krožišč. V sosednji vasi imajo prav tako krožišče ampak njihovo je drugačno od onih dveh.Ob obnovah posameznih odsekov se ne zmanjšuje število privatnih priključkov na regionalke ampak se obnavljajo.Predlagam da policisti najprej kaznujejo soglasodajalce in ostale odgovorne za stanje cest danes. Če bi odgovorni standardizirali rešitve cest, krožišč, križišč, priključkov bi bilo nevarnih odsekov manj. Vozniki bi se navadili na režime v posameznih situacijah (križiš