Slovenija
147 ogledov

Kebab: Lahko bi se okužili

null Žurnal24 main
Na fotografijo našega bralca, na kateri se golob v restavraciji s hitro prehrano v Ljubljani hrani z mesom, pripravljenim za kebab, so se odzvali na Inštitutu za varovanje zdravja RS (IVZ).

"Ni prav, da imajo živali dostop do hitro pokvarljivih živil (surovega mesa) v obratu družbene prehrane. To je eno izmed osnovnih  pravil pri nas in v tujini. Sploh pa mora biti surovo meso, ki je hitro pokvarljivo živilo, v hladilniku ali zamrzovalniku. Kos mesa, s katerim se je hranil golob, bi morali zavreči," pravijo na IVZ o primeru, o katerem smo poročali prejšnji teden.

Lahko bi se okužili
Dodajajo, da bi se ljudje s tovrstnim mesom lahko okužili. "Pa tudi zaradi tega, ker je bilo surovo meso na sobni temperaturi.  Zaradi zaužitja takšnega mesa lahko ljudje teoretično zbolijo z znaki črevesne nalezljive bolezni – po domače dobijo prebavne motnje," svarijo na IVZ.

Občana, ki je posnel fotografijo, pozivajo, naj o primeru poroča zdravstveni inšpekciji, ki bi opravila izredni pregled obrata in opozorila na nedoslednosti pri pripravi in shranjevanju živil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.