Slovenija
36 ogledov

Kisli prazniki. Kako bo prihodnji teden?

Sneg, tulipani EPA
Muhasti april se v letošnjem letu res ni izneveril svojemu slovesu. Za zadnji aprilski dan vremenoslovci sicer napovedujejo sončno vreme, a še vedno bo hladno. Kako bo v prvih dneh maja in kako na Hrvaškem, kjer številni Slovenci tradicionalno preživijo prvomajske praznike?

Zadnji delovni dan pred prazniki bo delno jasen, občasno se bo pojavljala povečana oblačnost. Dnevne temperature bodo od 9 do 14 stopinj Celzija. "Jutri bo povečini sončno. V notranjosti Slovenije bo sredi dneva nastalo nekaj kopaste oblačnosti, izjemoma bo možna kakšna kratkotrajna ploha. Jutranje temperature bodo okrog ničle, dnevne od 12 do 16 stopinj," napoveduje Arso.

V nedeljo bo spet oblačno, dež bo zajel večji del Slovenije. Tudi v ponedeljek bo pretežno oblačno, v južnih krajih bo občasno še rahlo deževalo, pihal bo okrepljen severni veter.

Prvi teden maja bo postopno topleje

Arso v svoji 5- do 10-dnevni napovedi omenja, da se bo ciklonsko območje zadrževalo nad vzhodno Evropo in vzhodnim Sredozemljem. Na območju Alp bodo prevladovali severozahodni višinski vetrovi, z njimi bo tudi nad naše kraje pritekal postopno toplejši in bolj suh zrak.

"Od torka do sobote kaže na večinoma suho in postopno toplejše vreme s temperaturami tudi malo nad 20 stopinj Celzija," napoved sklene Arso.

Vreme, oblaki | Avtor: EPA EPA

Hladno in deževno, višje tudi zasneženo tudi na Hrvaškem

Po podatkih Hrvaškega avtokluba je sinoči snežilo v Gorskem kotarju, zaradi česar je prišlo do manjših težav v prometu. Snežilo je tudi na Sljemenu. Danes bo na Hrvaškem v notranjosti deževno, padavine bodo tudi v Dalmaciji, kjer pričakujejo tudi nevihte z grmenjem. Dnevne temperature ob morju bodo od 15 do 19 stopinj Celzija.

Meteorologi za Hrvaško jutri napovedujejo jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo, v nedeljo pa spet večje pooblačitve z dežjem. Lokalno lahko pride do obilnih padavin. Deževno vreme hrvaški meteorologi napovedujejo tudi za prvi teden po prvomajskih praznikih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.