Slovenija
11456 ogledov

Klic na pomoč poslal tudi Janez Janša

Janez Janša Profimedia
Poplave, ki so prizadele Slovenijo so dosegle razsežnosti kot jih ne pomnimo. Premier Robert Golob je opozoril, da bo škoda rekordna, klic na pomoč poslal tudi vodja opozicije Janez Janša.

"Pozor! Poplave dobivajo razsežnost nacionalne katastrofe. Vključimo se v napore za reševanje ljudi in premoženja. Pomagajmo po svojih močeh županom, službam zaščite in reševanja v okvru CZ in predvsem gasilcem. Veliko članov GD je odsotnih zaradi dopustov v tujini ali v krajih, ki so nedostopni. Nadomestimo jih. Upoštevajmo navodila pristojnih. Pokličimo naše starejše člane in vse, ki jih poznamo in so na ogroženih območjih in organizirajmo pomoč. Nihče naj v nesreči ne ostane sam! Skupaj lahko močno omilimo posledice ujme," je na Twitterju objavil vodja opozicije Janez Janša.

Slovenski premier Rober Golob, ki se je zaradi naravne katastroe predčasno vrnil z dopusta je v soboto zvečer dejal, da je vremenska ujma povzročila verjetno največjo škodo v naravnih nesrečah v zgodovini samostojne Slovenije. Z obrambnim ministrom Marjanom Šarcem sta zagotovila, da so na terenu vse razpoložljive enote, sprejeti nameravajo tudi pomoč iz tujine.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 91
  • Avatar Leon
    Leon 08:04 15.avgust 2023.

    https://necenzurirano.si/clanek/aktualno/zato-crna-ljubno-in-mozirje-ne-bodo-dobili-denarja-eu-za-boj-proti-poplavam-1078109 ....Janez ti pozabljaš , stric Google pa ne !

  • Avatar Leon
    Leon 13:58 05.avgust 2023.

    Janez je za trenutek prekinil golf partijo in Twettnil .....

  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 11:44 05.avgust 2023.

    Če bi meni k hiši prišel "pomagat" kakšen janšistični esesovec, bi ga takoj in brez kančka slabe vesti nagnal! Pa še z lopato bi si pomagal. Take postopače je treba samo nagoniti!