Slovenija
29 ogledov

Ko točke A, B in C postanejo boljše življenje

Festival blog
Trije festivali, nekaj tisoč kilometrov z Renault Captur in Kadjar in spomini, ki bodo blogerje greli tudi v mrzlih dneh. Blogerji, ki so lovili ikonične trenutke po poletnih festivalih, lahko zdaj počasi strnejo vtise.

Po razburljivem zaključku Fresh island festivala na Pagu so se preselili na plažo Banje pri Dubrovniku in svojo turnejo zaključili na festivalu Defected v Tisnu. »Top stari, top. Nekaj čisto drugačnega je, ko poslušaš muziko ob morju. Ko vohaš morski zrak in slišiš valove, ob tem pa razgibavaš ostarele sklepe. Takoj se počutiš nekaj let mlajši, pa četudi si že v zrelih letih,« je vse skupaj nekako strnil bloger Jure Marolt.

Od zvezd do zvezdic 

»Trije odlični festivali in šest odličnih prijateljev. Nepredstavljivo število majhnih utrinkov, zaradi katerih se življenje splača živeti. Tri dni sem že doma in ima še vedno močno otekel gleženj od tega, ker sem predolgo plesal na mivki. Ali ni to čudovito, zvit gleženj zaradi preveč plesa v idiličnih pogojih,« nadaljuje Jure.

Renault je s svojimi crossoverji na turnejo po poletnih festivalih poslal blogerje iz treh držav, Slovenije, Hrvaške in Srbije. Poleg Jureta je slovenske barve »branila« tudi modna blogerka Ajda Sitar. Njihova prva postaja je bil legendarni Pag. V Zrčah se je odvila peta izdaja urbanega glasbenega festivala Fresh Island, ki je postregla  s pestrim dogajanjem na eni najlepših hrvaških plaž. Festival so odprli Wiz Khalifa, Ty Dolla $ign, Big Narstie, Chip in Logansama. Sledili so Kehlani, DJ Premier, Statik Selektah in Latin Prince, festival pa so sklenili Chris Brown, Shakka, Westwood in DJ Trauma. Brown je največja zvezda, ki je letos obiskala Hrvaško. 

Prvič v zgodovini je organizator na njegovo zahtevo na plaži zgradil pompozen oder, ki je segal vse do morja. Največje VIP lože, kadarkoli postavljene pri naših sosedih. Festival se je z njegovim prihodom dvignil na višji nivo, kajti gre za eno največjih zvezd popularne glasbe ta hip. Brown je dobitnik prestižne nagrade Grammy, njegov prvi album Chris Brown pa je zletel na sam vrh Billboardove lestvice. 

Z burjo na jug

Na Pagu je blogerje presenetila burja, ki pa so ji v varnem zavetju Renault Crossoverjev zlahka kljubovali in nadaljevali lov na ikonične trenutke tudi v Dubrovniku. Tudi na festivalu CMA ni manjkalo zvezd. Največja zvezda pa je bil nedvomno priznani britanski drum & bass dvojec Sigma, ki ga je na svetovno sceno lansiral mega hit 'Nobody to Love. Pesem je Cameronu Edwardsu in Joeju Lenzieju prinesla bve nominaciji za Brit nagrado in vrtoglavih 200 milijonov ogledov na youtubu.

Blogerji so se nato preselili na otok Murter. Tisno je bilo središče petdnevnega klubskega vzdušja na prostem. Glavni zvezdi festivala sta bili dve v enem. Felix Buxton in Simon Ratcliffe aka Basement Jaxx. Fanta iz Brixtona, ki že imata enega Brita sta neskončno kreativna pri ustvarjanju glasbe. Njun nepozaben zvok komada Red Alert in pesmi Raindrops že več kot desetletje ljudi sili k plesu. »Lovili smo ikonične trenutke, take, ki bodo vedno ostali z nami. Iskali smo nekaj, kar nismo še poznali in kot pravi turisti smo si dovolili nekoliko več. Predvsem pa smo uživali,« sklene Jure.

Več o ikoničnih trenutkih tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.