Slovenija
24 ogledov

Kolenc: Nič več brezplačno

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Deponija. Izola za izkop in prevoz materiala iz predora Markovec hoče plačilo.

“Izola ni tako bogata, da bi kaj podeljevala brezplačno. Imamo odloke, ki zahtevajo, da se prevozi tovornjakov plačajo. In pri tem bom vztrajal,” je ob izteku prvih sto dni županovanja dejal Igor Kolenc, izolski župan.

Odškodnina
Izračuni. Pri samo 16 tisoč prevozih bi Dars Občini Izola glede na odlok o čezmernem obremenjevanju občinskih cest moral skupaj z davkom plačati 1,3 milijona evrov. Vrednost izkopanega materiala iz predora pa je po mnenju Kolenca vsaj 1,8 milijona evrov.

Občinsko vodstvo se namreč trenutno pogovarja z Družbo za avtoceste v RS (Dars) glede plačila prevoza in odlaganja materiala iz predora Markovec na deponijo Šared. Kot je razložil Kolenc, je imelo Cestno podjetje Maribor do zdaj dovoljenje za odvoz in prevoz materiala na deponijo brezplačno, kar naj bi omogočilo prejšnje občinsko vodstvo. “Od Darsa sem zahteval, naj predstavi vlaganja v cesto Izola–Dvori, ki so jo razširili. Mi pa bomo pripravili svoje izračune in razliko nameravamo porabiti za izgradnjo slemenske ceste Jagodje–Šared,” je še razložil Kolenc in dodal, da je bilo sprva tudi mišljeno, da bi Dars sodeloval pri gradnji slemenske ceste, vendar ni bilo nikjer jasno definirano, kako.

Na Darsu nam na ta vprašanja niso odgovorili, poudarili so le, da so bili pogovori o nadaljevanju del v predoru Markovec z izolske strani uspešni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.