Slovenija
25 ogledov

Količki ne bodo zmanjšali kaosa

Stanovalci ulic ob BS3 si želijo količke, ki bi odgnali obiskovalce Stožic. (Fot Žurnal24 main
Parkiranje. Rešitev so redarji in enosmerne ulice

Stanovalci Štembalove, Kadilnikove, Robičeve in Zupanove ulice ter Ulice aktivistov od Mestne občine Ljubljana (MOL) zahtevajo, naj jim postavi količke; kot pojasnjujejo, imajo ob vsaki večji prireditvi v Stožicah prometni kaos, saj so zaparkirani pločniki, zelenice in tudi vhodi v hiše. Na MOL odgovarjajo, da količkov tako kot v bližnji soseski BS3 ne morejo postaviti, ker so pločniki preozki: "Naš predlog je uvedba enosmerne prometne ureditve, s čimer bi pridobili parkirne prostore na vozišču. Predlog moramo najprej obravnavati s četrtno skupnostjo."

Tudi v službo ni mogel
Eden od stanovalcev Andrej Jamnik pravi, da v enem primeru ni mogel niti v službo, ker je imel zaparkirano dvorišče: "O tem sem obvestil redarje; ti so proti kršiteljem ustrezno ukrepali, vendar ker pajek ne dela po 21. uri, sem moral čakati na konec prireditve." Na občini odgovarjajo, da je odvoz nepravilno parkiranih vozil mogoč tudi po 21. uri: "Je pa res, da je ob veliki gostoti prometa in omejenem številu specialnih vozil težko zagotoviti trenutno odzivnost patrulje s pajkom."

Na MOL dodajajo, da so mestno redarstvo prosili za večji nadzor pred tekmami na njihovem območju. Na redarstvu pa pravijo, da so zato uvedli tudi mešane policijsko-redarske patrulje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.