Slovenija
24 ogledov

Kolo na ramo pa na pot

Tisti kolesarji, ki nočejo kršiti predpisov, si  morajo sredi Savske ceste svoja Žurnal24 main
Savska cesta. Zaradi neurejenih industrijskih tirov je prepovedana vožnja s kolesi in motorji.

Na Savski cesti so se pred kratkim pojavili prometni znaki, ki na odseku od Tanina do kmetijskega oskrbovalnega centra prepovedujejo vožnjo s kolesi in motorji. “Glavna cesta skozi Sevnico je zaradi obnove nevarna, Savska cesta, ki je široka in prazna, pa je zaprta za kolesarje,” se jezijo občani.

Zahteva inšpektorja
“Postavitev signalizacije, ki prepoveduje promet s kolesi in mopedi na območju križanja Savske ceste z industrijskimi tiri, nam je že pred dvema letoma z odločbo naložil republiški prometni inšpektor. Ker tega nismo upoštevali, smo dobili opozorilo,” pojasnjuje Robert Kaše, višji svetovalec za ceste in komunalo na Občini Sevnica. Dodaja, da bo signalizacija stala toliko časa, dokler zadeve ne bodo uredili drugače.

Trije industrijski tiri

100 tisoč evrov naj bi stala obnova enega križanja tira s cesto.

Kolesarji ne smejo na cesto zaradi treh industrijskih tirov, ki niso urejeni po predpisih. Tir, ki vodi do Tanina, je v najslabšem stanju, drugi vodi do Rafaela ter tretji do Mercatorja oziroma kmečke zadruge, ki sploh ni v uporabi in za katerega razmišljajo, da bi ga kar preplastili. “Tiri so last teh družb, pogoje za obnovo pa dajejo Slovenske železnice, ki so zelo stroge in okorele,” ugotavlja Kaše.

Nevarno za kolesarje
Problem je v ostrem kotu križanju industrijskih tirov in vozišča lokalne ceste, kar predstavlja nevarnost za padce kolesarjev. “Inšpektor nam je ob rekonstrukciji Savske ceste naložil, da moramo ta križanja preurediti tako, da te nevarnosti ne bo, vendar se je izkazalo, da so posegi izjemno dragi,” razlaga Kaše, ki upa, da bodo občina, železnice in lastniki tirov problem rešili skupaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.