Slovenija > Komentarji in kolumne
2 ogledov

Dogajalo se je veliko, zgodilo nič

kolumnisti 26.09.07...janez zalaznik...novinar zurnal24...foto: dejan mijovic Žurnal24 main
Dan po objavi poročila Janša in Janković dobila podporo v svojih strankah. Res presenetljivo!

Čigava je ta protikorupcijska komisija, da je hkrati napadla tako Jankovića kot Janšo, je na žalost najbolj tipično slovensko vprašanje. So Virantovi? Očitno, saj je za poročilo izvedel dan prej. So Erjavčevi? Je napad naročila SLS? Da so samo posamezniki, ki vestno in strokovno opravili svoje delo, pade na pamet samo največjim naivnežem. In to je gobavost, ki je napadla Slovenijo. Čigav je policist, ki je preiskoval primer Baričevič, čigava tožilka, ki je napisala obtožnico za Patrijo, čigavi so ustavni sodniki, ki so prepovedali referenduma, čigav je poslanec NSi, ki je glasoval za Kučanovo nadomestilo? Dokler me kdo z argumenti ne prepriča v nasprotno, bom naivnež, ki verjame, da nosilci javnih pooblastil vestno opravljajo delo. Ker sicer ne potrebujemo ne sodišč, ne protikorupcijske komisije. Njeno poročilo je dokončno. Če Janković in Janša menita, da sta bila po krivem oblatena, naj jo tožita, pa bosta dobila pravnomočno sodbo. Lahko tudi javno objavita pojasnila, ki sta jih poslala, a jih protikorupcijska komisija ni upoštevala.

Dan potem. Jutri bo že drugi dan po objavi “usodnega” poročila. Dogajalo se je veliko, zgodilo nič. O poročilu govorijo vsi, prebral ga ni skoraj nihče. Kršitve Jankovića in Janše so neupravičeno v istem košu. Stranki sta pričakovano podprli svoja predsednika, ostra stališča Viranta, Erjavca in Žerjava, brez katerih ni Janševe vlade, pa so za zdaj le stališča. Se je pa razčistilo, da Klemenčič ne vozi boljšega avta kot Janša, kar je ta zatrdil na televiziji. Pa tudi če bi ga, kakšen argument je to?

Komentarjev 5
  • korisnik_5299 20:04 10.januar 2013.

    NAŠ LOPOV JE JUNAK, VAŠ JUNAK JE PA LOPOV! To je najbolj nazorno prikazano stanje naše politične elite in njihovih podrepnikov! Zdaj, ko po razkritju KPK ljudski gnev še narašča, v paniki iščejo rešitve, ki bi jih še naprej držale ...prikaži več na oblasti! NE, gospe in gospodje, vi morate ODITI! 20 let zavajanja državljanov Slovenije je DOVOLJ! Šli bi na predčasne volitve, na katerih bi se morda le nekoliko presedli?! JOK, BRATE, ODPADE!

  • Marjan Brglez 13:05 10.januar 2013.

    Ma to je kot iz Alana Forda...mamo bogate modele ala: broja jedan, superhika, sira olivera...raja pa smo kot: alan ford, grunf, jeremija...Vzemte ta strip v roke če česa v delovanju te države ne razumete

  • Marjan Brglez 13:04 10.januar 2013.

    Ma to je kot iz Alana Forda...mamo bogate modele ala: broja jedan, superhika, sira olivera...raja pa smo kot: alan ford, grunf, jeremija...Vzemte ta strip v roke če česa v delovanju te države ne razumete