Slovenija > Komentarji in kolumne
3 ogledov

Ne jezni, bodite raje preračunljivi

Ne ukvarjajte se z razlogi za podražitve, raje poiščite najugodnejšo ponudbo zase.

Janez Zalaznik (Foto: Žurnal24) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
So res vsi vozniki beemvejev objestni divjaki, ki se nadpovprečno veliko zaletavajo? Poznam vsaj enega, ki ima beemveje že vsaj 20 let, pa vozi previdno in po predpisih ter še nikoli ni povzročil nesreče. A statistika kaže, da imajo BMW nadpovprečno veliko škod. Zakaj je tako, je vprašanje za psihologe. Dejstvo je, da je zaradi tega ena od zavarovalnic za pet odstotkov zvišala premijo. Če je zavarovanje lani stalo 300 evrov, bo letos 15 evrov več. Ni malo, ni pa tudi veliko. Lani smo poročali o konkretnem primeru našega bralca, ki je poklical tri različne zavarovalnice in na koncu dobil 50 evrov cenejše obvezno zavarovanje, kot ga je ponudila prva. V primerjavi z letom prej pa je bil prihranek celo 120 evrov. Poročali smo tudi o dveh spletnih zavarovalnicah in v dveh konkretnih primerih je bila cena za od petino do skoraj polovico nižja kot sicer. Vprašajte za vse popuste.

Jeza. Najbrž bo veliko jeznih voznikov beemvejev, zavarovanih pri Tilii, ki je zanje podražila zavarovanje, glasovalo z nogami in bodo zamenjali zavarovalnico. Pravo vprašanje pa je, zakaj lastniki vseh znamk vozil brez jeze in s čisto preračunljivostjo vsako leto ne preverijo, katera zavarovalnica je zanje najugodnejša. Vsaj obvezno zavarovanje AO in AO+ sta standardizirana produkta, ki sta enaka pri vseh zavarovalnicah. Kako hitro in prijazno zavarovalnica rešuje škodo, pa je za zavarovanca tako vseeno. S tem se bo tako ukvarjal tisti, v katerega se boste zaleteli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.