Slovenija
32 ogledov

Končno ključi za vse

Najemniki so v preteklosti ploščice v kuhinji razbijali in polagali nove, ki so Žurnal24 main
Celovški dvori. Vsi najemniki se bodo lahko vselili novembra, je Zoran Janković napovedal na Facebooku.
Vsega še niso plačali
Plačila. MOL in JSS MOL Vegradu AM nista plačala celotne kupnine za stanovanja. Po prvi pogodbi sta za 124 stanovanj zadržala tri odstotke kupnine. Za 26 stanovanj iz prve pogodbe in vsa stanovanja iz druge in tretje pogodbe pa nista plačala predzadnjega in zadnjega obroka. Po drugi pogodbi še tečejo penali, ki danes znašajo okoli 330 tisoč evrov, Po prvi in tretji pogodbi so že dosegli maksimum – 2,6 milijona evrov, od tega so 1,3 milijona evrov kompenzirali z dodatnimi stanovanji.

Cela soseska ima novega upravnika – podjetje Unih, ki naj bi zagotovilo pogoje za vselitev preostalih 227 upravičencev. Do zdaj so lahko predali le ključe 124 neprofitnih najemnih stanovanj v lameli 6, kjer je imel Javni stanovanjski sklad (JSS) Mestne občine Ljubljana (MOL) večino stanovanj in je lahko zamenjal upravnika Vegrad Inde z Unihom.

Grilova nova direktorica
Spomnimo, da je Jožka Hegler, direktorica JSS MOL, v začetku oktobra napovedala, da bodo lahko preostala stanovanja prevzeli in razdelili, ko bo investitor Vegrad AM zagotovil normalno rabo skupnih delov v preostalih lamelah in njihovo upravljanje. Zdaj so to uredili tako, da je stečajna upraviteljica Vegrada Alenka Gril postala direktorica Vegrada AM in je lahko podpisala pogodbo z Unihom. “Od tega pričakujemo, da bo začel aktivno upravljati,” je povedala Heglerjeva.

Vselitve novembra

Kdaj je Unih postal novi upravnik, včeraj nismo izvedeli, prav tako ne, kdaj pričakujejo, da bodo zagotovili pogoje za vselitev. Od tega je tudi odvisno, kdaj bodo čakajoči upravičenci dobili ključe stanovanj.

227 ključev neprofitnih najemnih stanovanj morajo še razdeliti, 124 so jih že lahko.

Ljubljanski župan Zoran Janković je na svojem profilu na Facebooku v torek zapisal: “Naredili bomo vse, da se bodo vsi prejemniki neprofitnih stanovanj v Celovških dvorih vselili novembra. Verjamemo, da nam bo to tudi uspelo.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.