Slovenija
20 ogledov

Konec tedna hladneje, v nedeljo dež

V začetku tedna bo vreme še nestanovitno, zato ne pozabite dežnika. (Foto: istoc Žurnal24 main
Morje. Konec tedna bo še za stopinjo ali dve topleje kot danes.

Obeta se nam še en spremenljiv konec tedna. Petek in sobota bosta sončna, a hladnejša, nedelja pa bo deževna. Po besedah Benedikta Strajnarja, dežurnega prognostika na Agenciji Republike Slovenije za okolje, bo že četrtek prinesel nekaj spremenljivega vremena, marsikje po državi bodo plohe in nevihte. “Tudi temperature bodo nižje, malenkost se bo ohladilo tudi konec tedna,” pravi. V petek in soboto bo prevladovalo delno jasno vreme, temperature bodo čez dan okoli 25 stopinj Celzija, kar je za slabih pet stopinj manj kot včeraj. “V petek in soboto padavin ne pričakujemo, pač pa jih bo nekaj v nedeljo,” dodaja.

Kljub napovedanim ohladitvam bo temperatura slovenskega morja predvidoma naraščala. Danes je bila okoli 23 stopinj Celzija, konec tedna pa bo najverjetneje narasla še za stopinjo ali dve. Morje v Istri je imelo danes 25 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.