Slovenija
29 ogledov

Konvencija Pozitivne Slovenije

Ustanovitveni kongres stranke Lista Zorana Jankovića - Pozitivna Slovenija.
1/5
Boštjan Tacol
Svet Pozitivne Slovenije na današnji seji razpravlja o predlogu za sklic rednega kongresa stranke, ki bo verjetno še letos, ter o priključitvi eni od evropskih političnih družin.

Izogniti se ne bodo mogli pogovorom o aktualnem političnem dogajanju, zlasti o predlogih proračunov za prihodnji dve leti in dogajanju glede referendumov.

Člani sveta PS se bodo odločali, ali se bodo priključili Evropski liberalno-demokratski in reformistični stranki (ELDR) ali evropskim socialistom in demokratom (S&D).

Oboji zagovarjajo podobne smernice kot Pozitivna Slovenija. Večina v PS jih je bolj naklonjena priključitvi socialistom, je pa tudi skupina članov, ki zagovarja priključitev ELDR, je za STA povedal vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer.

Po njegovih besedah bodo imeli na mizi gotovo tudi aktualno politično dogajanje. "V vsaki normalni in zdravi družbi je najbolj vroča tema proračun. Ta namreč določa dinamiko delovanja vlade in procesov v državi," je dejal Möderndorfer. PS je do predlogov proračunov zelo kritična.

Govor tudi o referendumu

Referendum imamo po njegovih besedah pred vrati, zato bo na seji sveta govora tudi o tem. Trideset poslancev, od tega 27 iz PS, je namreč prejšnji teden vložilo zahtevi za referenduma o zakonu za sanacijo bank in zakonu o državnem holdingu.

Podpisi za referendum o zakonu za sanacijo bančnega sistema so bili poskenirani, zato je predsednik DZ to referendumsko zahtevo zavrnil. Zahtevo za referendum o državnem holdingu pa je DZ v torek sklenil poslati v ustavno presojo. V javnosti so se sicer pojavili tudi dvomi o pristnosti nekaterih podpisov poslancev PS pod to referendumsko zahtevo, vendar predsednik DZ Gregor Virant ne dvomi o zagotovilih poslanske skupine, da so verodostojni.

Komentarjev 2
  • dd 10:45 08.november 2012.

    Po moje, ni več daleč dan, ko bodo dokazali Jankoviču, da ima v resnici, po izobrazbi samo osnovno šolo. Vse ostalo so prenapihnjene politične puhlice njegovih stricev.

  • mr_izi 14:38 07.november 2012.

    Jih bo Pingo malo napumpal in ostrigel v stilu: Stojadinka ovce šiša,....