Slovenija
58 ogledov

"Kot da je sekala bomba"

1/5
Avto zaradi prevelike hitrosti priletel v trgovino.

V noči na soboto se je zgodila nenavadna prometna nesreča z gmotno škodo. Vozilo znamke citroën C5 je z veliko hitrostjo priletelo v trgovino s športno opremo Freestyle na Pohorski ulici v Mariboru.

Po podatkih policije je vzrok nesreče, ki se je zgodila okoli 23.20, neprilagojena hitrost. "Ko so policisti prišli na kraj, ni bilo tam nikogar, našli so le avtomobil," je pojasnil Miran Šadl iz PU Maribor. Pozneje so prišli v stik z lastnikom avtomobila, ki trdi, da ne ve, kako se je avto znašel v trgovini. Policija mu je odredila test alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,67 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Poškodovanih po podatkih policije ni bilo, vsaj nihče v povezavi z nesrečo ni iskal zdravniške pomoči.

Zgodba o treh vinjenih mladeničih

Po navedbah našega bralca naj bi bili v nesreči udeleženi trije vinjeni mladeniči. "Okrog polnoči je v pritlično trgovino s športno opremo priletelo vozilo citroen C5, iz katerega so pobegnili trije vinjeni mladeniči," je sporočil. "Voznik ni bil sposoben zvoziti križišča in je zato z veliko hitrostjo priletel v trgovino, kjer je za sabo pustil ogromno razdejanje in veliko škode."

Policija teh podatkov ni potrdila, kakor tudi ne poslovodja trgovine Jure Munda "Govorice so, da so bili vinjeni mladeniči, vendar tega stoprocentno ne vemo," je povedal. Kot je pojasnil, je na kraj nesreče pozneje prišel vinjen lastnik avtomobila, kar je potrdila tudi policija. "Kaj dela alkohol, katastrofa za praznike." 

Trgovina bo nekaj časa zaprta

Fotografije kažejo veliko razdejanje. "Stanje je katastrofalno. Kot bi sekala bomba," pravi Munda, ki škodo ocenjuje na prek 70 tisoč evrov. "Karbonska kolesa, smuči ... vse je uničeno," je ogorčen. "Izpad prometa bo ekstremen, saj robe pozimi ni mogoče dobiti in nimamo kaj prodajati." Trgovina je zaprta, saj je uničena celotna prednja stena. Upajo, da jo bodo uspeli za silo sanirati v tednu dni.

Komentarjev 10
  • Žurnalček 14:42 22.december 2013.

    Saj je že dobil kazen, najmanj 80.000 € , ki jo bo odplačeval čel življenje.

  • Žurnalček 14:41 22.december 2013.

    Ne more , ker se bo še kar nekaj časa v njemu gledal , kakšen kretenoid je izpadel!

  • Žurnalček 14:40 22.december 2013.

    A je to vinjeni , nekaj takega kot pjani k mavre !