Slovenija
25 ogledov

Kramar nad Križaniča

Žurnal24 main
Sprožil upravni spor. Kramar se z vsemi pravnimi sredstvi bojuje, da bi dobil nazaj svojo milijonsko nagrado.

Na upravnem sodišču so nam potrdili, da "vodijo spor, ki ga je vložila tožeča stranka Marjan Kramar". Pojasnili so, da je bila tožba "vložena zaradi molka organa", in sicer ministrstva za finance (MF), ki ga vodi Franc Križanič.

40 pritožb

MF. Na podlagi tako imenovanega Kramarjevega zakona so na MF prejeli 40 pritožb direktorjev in nadzornikov.

Odločili so v 12 primerih. Ali so komu ugodili, ni jasno, saj podatkov o konkretnih rešitvah ne morejo dati, pravijo na MF.

To kaže, da MF še vedno odloča o lani vloženi pritožbi Kramarja nad njegovo davčno odločbo o odmeri dodatnega davka, ki mu je pobral skoraj celotno milijonsko nagrado.

Izvor spora je v tako imenovanem Kramarjevem zakonu, ki je bil spisan na hitro po tem, ko je Kramar iz NLB, ki je zdaj zaradi slabih posojil v globokem minusu in vnovič potrebuje dokapitalizacijo, odšel z za mnoge ekscesno in za krizni čas neprimerno nagrado.

Durs je na podlagi tega zakona okoli 1.500 menedžerjem in nadzornikom, tudi Kramarju in članu uprave NLB Mateju Naratu, izdal odločbe o odmeri dodatnega davka.

Kramarju naj bi od milijona menda ostalo le okoli 50 tisoč evrov. Zakon je najprej izpodbijal na ustavnem sodišču, a je to, "ker ni izčrpal vseh pravnih sredstev", presojo zavrnilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.