Slovenija
25 ogledov

“Kranj zrel za županjo”

Žurnal24 main
Hermina Krt. Neodvisna kandidatka za županjo Kranja s podporo DeSUS.

Je Kranj zrel za županjo?
Jaz sem prepričana, da je. Zavedam se, da je to lahko na volitvah prednost, nikoli pa nisem delila sveta na moškega in ženskega.

Vidnejše politične stranke v Kranju vas niso podprle.

Povezana z bančništvom
Hermina Krt. Rodila se je leta 1963. Je magistra znanosti in poročena mati dveh hčera. Njena poslovna pot je od vsega začetka povezana z bančništvom. Začela je v Gorenjski banki kot štipendistka, nadaljevala v UBK banki, že 13 let pa je direktorica Probankine poslovne enote za Gorenjsko.

Poskušala sem povezati nekaj strank za skupen nastop. Glede na precejšnje pogojevanje z njihove strani sem se odločila, da grem svojo pot. Zdi se mi, da sem jim ponudila premalo in bi morala preveč popustiti. To, da nisem z nikomer o ničemer dogovorjena, je kvečjemu plus, ker iskreno menim, da je prav, da na lokalni ravni presežemo strankarske interese.

Za koga pričakujete, da bo vaš najhujši konkurent?
Darjan Petrič. Za sabo ima izurjeno ekipo Socialnih demokratov, informacijski kapital, tradicionalno zvesto volilno bazo. Vseeno računam na zmago v prvem krogu. Optimizem krepi podpora volilcev. Z listo sem zbrala več kot tisoč podpisov, bila sem dobro sprejeta v krajevnih skupnostih.


Kako komentirate mnenje nekdanjega župana Mohorja Bogataja, da si Kranj ne more privoščiti novodošlega politika?

V celoti ga zavračam. Vodenje občine je zahtevna strokovna naloga. Javno dobro zahteva dobro upravljanje in transparentno vodenje.

Ali bi lahko izpostavili eno točko iz svojega programa?
Javna infrastruktura. Izboljšanje komunalne infrastrukture, vodovodov, cest, krepitev internetnega omrežja na podeželju.

Kako v Kranj pritegniti dobre službe in dobre kadre, ne pa da je vse bolj spalno mesto Ljubljane?
Ključno vprašanje. Ogromno delamo na tem. Pripravljamo program s tremi konkretnimi točkami, ki ga bomo predstavili prihodnjo sredo, 29. septembra.

Boste postavili zavetišče za živali, kot vam to predlagajo v pobudah na vaši spletni strani?

Okrog 11 tisoč evrov. Strogo se bomo držali zakonodaje. Poskušali bomo biti čim bolj skromni. Kar bo ostalo, bomo darovali v dobrodelne namene.
Hermina Krt o tem, koliko bodo porabili za volilno kampanjo.

Zagotovo, ker sem ljubiteljica živali. Zaslužijo si primernejšo obravnavo. Postavila bi ga na obrobju mesta – s konsenzom vseh. Primernih lokacij je kar nekaj.

Komu boste zaupali vodenje občinske uprave. Govori se, da Alešu Sladojeviču?
Zagotovo ne Sladojeviču. Imam nekaj kandidatov, ampak trenutno sem osredotočena na volitve. Merili pri izbiri bosta visoko strokovno znanje in moralna, etična drža.

Bi poročali istospolne partnerje?
Bi. Ne bi imela nobenih zadržkov. Različnost in drugačnost med ljudmi je treba spoštovati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.