Slovenija
29 ogledov

Krema za kožo, knjiga za dušo

knjiga
1/13
Žurnal24 main
Poletno branje. Katere knjige vzeti na dopust po mnenju založb in našega uredništva.

Z dopusti pride tudi čas za dopustniško branje, katere knjige so, ne da bi bile trivialne, primerna družba za to poletje, pa smo povprašali nekatere od največjih slovenskih založb. Če predlogi, ki smo jih uvrstili v galerijo, ne bodo dovolj po času (ali okusu), dodajamo še nekaj aktualnih naslovov, ki vam do zadnje strani ne bodo dali miru.

Ker je Slovenijo pred kratkim obiskal eden od najbolje prodajanih pisateljev na svetu, avtor fantazijske sage Pesem ledu in ognja, George R. R. Martin, ne gre brez priporočila prvih štirih knjig epske pripovedi, ki je doživela tudi ekranizacijo na HBO. Če se boste zbali več tisoč strani branja, pa kot protiutež predstavljamo še nekaj krajših del.

Najnovejši roman Aarta Paasaline Srečni človek bo navdušil vse ljubitelje finskega avtorja in skandinavskega humorja, Služkinje Kathryn Stockett pa bodo izvabljale smeh in solze s fiktivno, a popolnoma verjetno usodo temnopoltih služkinj in naprednomisleče belopolte mladenke na ameriškem jugu v 60. letih prejšnjega stoletja.

Kontrovezna trilogija Skandinavska mizantropija Matiasa Faldbakkena bo po okusu zahtevnejših bralcev z močnejšimi živci, trilogija Stiega Larssona Millennium z nepozabnim dekletom z zmajskim tatujem ljubiteljem dobrih kriminalk, Mesojede zgodbe Bernarda Quirinyja pa tistim, ki prisegajo na groteskni humor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.