Slovenija
6 ogledov

Kresalova obsoja napad na veterinarja

Čeprav se zaveda, da bi ljudje rezultate radi hitro, ministrica opozarja, da so Žurnal24 main
Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal obsoja torkov napad lastnika perutnine z območja Murske Sobote na veterinarskega inšpektorja.

Občani si pravice ne morejo jemati s puško v roki, poudarja ministrica. Kot meni, se morajo državni organi in njihovi uslužbenci pri zagotavljanju zakonskih pristojnosti počutiti popolnoma varne in suverene.

Po mnenju Kresalove gre pri torkovem dogodku za še eno od oblik nasilnih dejanj, ki so popolnoma nedopustna. Ministrica je dobila zagotovilo policije, da bodo policisti v okviru svojih pooblastil ustrezno ukrepali in storili vse, da zaščitijo uradne osebe pri opravljanju svojih nalog, so še zapisali na ministrstvu za notranje zadeve.

Veterinarski inšpektor je lastnika perutnine v torek dopoldne obiskal na njegovo željo, saj je ta hotel perutnino oddati v zakol. Ker se podatki o perutnini niso ujemali, je inšpektor lastniku izrekel opozorilo. To je moškega tako razjezilo, da je začel najprej groziti, nato pa je v veterinarja nameril puško.

Dogodek je murskosoboška veterinarska uprava prijavila policiji in o njem obvestila kmetijskega ministra Dejana Židana. Na Veterinarski upravi RS je to prvi zabeležen napad na uradnega veterinarja s strelnim orožjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.