Slovenija
18 ogledov

Kresalova: prevladuje nezadovoljstvo

Katarina kresal Žurnal24 main
Zaradi nezadovoljstva ljudi s strankami bo LDS predlagala sklic razvojne klavzure koalicijskih strank, je po seji sveta stranke dejala predsednica LDS Katarina Kresal.

Svet stranke je razpravljal o trenutnem stanju in prihodnjih korakih. Čeprav je Slovenija med državami, ki so razmeroma dobro prebrodile gospodarsko krizo, je med ljudmi zaznati nezadovoljstvo. Kot je pojasnila Katarina Kresal, so samo štiri države v Evropi manj zadolžene kot Slovenija, le štiri države EU imajo nižjo stopnjo revščine, poleg tega pa ima Slovenija v EU podpovprečno stopnjo nezaposlenosti.

Po dveh letih soočanja s krizo je za nezadovoljstvo med ljudmi krivo dejstvo, da ne znamo več stopiti skupaj in nimamo več jasnih prioritet, je sklenila Kresalova in dodala, da je vlada izgubila razvojni fokus in bo morala ujeti vlak razvoja. LDS bo zato predlagala čim hitrejši sklic razvojne klavzure, na kateri bodo določili prioritetne naloge do konca svojega mandata.

Razloge za sklic klavzure vidijo v nujno potrebnih infrastrukturnih investicijah, sprostitvi kreditnega potenciala, reformi javnega sektorja in plačnega sistema, sprostitvi davčnega primeža za delo in v potrebi po postopnem povečevanju minimalne plače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.