Slovenija
2538 ogledov

Kriminalisti prijeli osebo s seznama najbolj iskanih oseb v EU

lisice aretacija Profimedia Simbolična fotografija.
Zoper iskano osebo je bila razpisana sodna tiralica.

Slovenski kriminalisti so v torek na območju murskosoboške policijske uprave izsledili in prijeli dalj časa iskano osebo, za katero je bila razpisana tudi sodna tiralica. Oseba je bila obsojena več kaznivih dejanj goljufij, policisti pa so jo po prejetju odpeljali v zapor na prestajanje zaporne kazni, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Omenjena oseba se je tudi dalj časa uspešno skrivala, zato jo je slovenska policija uvrstila tudi na seznam najbolj iskanih oseb v EU (EU Most Wanted).

Europol sicer vsako leto posodobi podatke o najbolj odmevnih storilcih kaznivih dejanj, leta 2023 je na spletno stran naložil novo skupino več kot 50 najbolj iskanih storilcev kaznivih dejanj. Med kaznivimi dejanji, ki so jih zagrešili prebežniki, so na seznamu med drugim umori, trgovina z ljudmi, oboroženi ropi in kibernetski kriminal, izhaja s spletne strani Generalne policijske uprave (GPU).

Slovenska policija je po navedbah GPU v kampanjo vključila tri ubežnike, glede na opis kaznivih dejanj, pa gre pri torkovem primeru izsleditve iskane osebe za leta 1990 rojeno Marino Kramberger, ki bi po navedbah na spletni strani GPU morala prestati eno leto in tri mesece zaporne kazni zaradi več kaznivih dejanj goljufije. Ob tem je omenjena osumljena več drugih kaznivih dejanj goljufije, za kar je zagrožena zaporna kazen do treh let, piše na spletni strani GPU.

prenosni računalnik Slovenija Preiskava spolne zlorabe otrok: vpletenih več slovenskih državljanov Prometna Policija Slovenija Celjsko: 27 oseb ropalo kot v filmih

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Antikrist6
    Antikrist6 23:56 20.junij 2024.

    Pa ja niso prijeli usranega žida Netanjahuja?

  • Avatar Zoran
    StarMačk 21:06 20.junij 2024.

    Novembra 2023 smo brali, da se je na Europolovem seznamu iskanih oseb v minulem mesecu znašla Slovenka Marina Kramberger in da gre za 33-letnico, ki jo oblasti iščejo vse od junija 2021 in je še niso uspeli najti. Osumljena je ...prikaži več več različnih kaznivih dejanj, med drugim uporablja avtomobile na izposojo in prebiva v apartmajih, za katere pozneje ne poravna računov. Po navedbah policije naj bi se l.2022 zadrževala na območju Kranja!? Očitno se je morala vrniti nazaj domov, da so jo končno prijeli!?

  • SlavkoKrizman 19:34 20.junij 2024.

    In katera oseba je to???