Slovenija
33 ogledov

Kritičen finančni položaj

Obstoječa enosedežnica zaradi predragega vzdrževanja prihodnje leto ne bo več ob Žurnal24 main
Sedežnica. Drugo leto nova namesto najstarejše v Sloveniji Vitranca 2.

“Vlada je že izdala uredbo o podelitvi koncesije, pridobljena imamo tudi vsa soglasja, tako da bomo v kratkem vložili zahtevo za izdajo gradbenega dovoljenja. Upamo, da ga bomo kmalu dobili,” so v povezavi s projektom nadomestitve najstarejše enosedežnice v Sloveniji Vitranc 2 sporočili iz RTC Žičnic Kranjska Gora.

S tem bodo pridobili najdaljšo progo, dolgo okoli tri kilometre, in razgledno točko na vrhu Vitranca, kjer si želijo urediti tudi gostinsko ponudbo. Začetek gradnje je predviden za prihodnje leto, odvisen je od prihajajoče sezone in pridobitve nepovratnih sredstev, obstoječa enosedežnica pa zaradi predragega vzdrževanja prihodnje leto ne bo več obratovala.

Težka prihodnost
Kot je pojasnila Klavdija Gomboc iz RTC Žičnice Kranjska Gora, so bile finančne razmere na področju smučarskega turizma kritične že v preteklosti.

“Glede na gospodarske razmere pa bodo zaradi zadolženosti posameznih središč in težkega odplačevanja obveznosti še bolj. Zavedamo se, da bo poslovno leto 2011 po slabi smučarski sezoni eno izmed najtežjih v dolgoletnem poslovanju našega podjetja,” je dodala.

S poletnim obiskom so kranjskogorski žičničarji za zdaj zadovoljni, pri tem pa jim pomaga tudi dokaj lepo vreme. “Žal poletna sezona trenutno predstavlja samo do sedem odstotkov zimske realizacije,” so pristavili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.