Slovenija
51 ogledov

Kriva je bila viroza, ne hrana

Fotografija je simbolična. (Foto: Živa Zakšek) Žurnal24 main
Preiskava je pokazala, da je bila hrana v vrtcu Radlje, kjer je imelo več otrok trebušne težave, neoporečna.

Prve preiskave hrane iz vrtca Radlje ob Dravi, za katero je obstajal sum, da je bila okužena z mikroorganizmi, so pokazale, da je bila hrana neoporečna. Dokončni rezultati bodo znani v ponedeljek, je pojasnila Metka Horvat z Zavoda za zdravstveno varstvo (ZZV) Ravne na Koroškem. Za zdaj kaže, da je bil razlog trebušnih težav malčkov viroza.

Zaradi bruhanja je namreč v torek zdravniško pomoč v dežurni ambulanti v Radljah ob Dravi poiskalo več otrok iz ene skupine tamkajšnjega vrtca, več staršev pa je za nasvet prosilo po telefonu. Ker je kazalo na sum zastrupitve s hrano, je bil o pojavu obveščen ZZV Ravne, ki je s soglasjem vrtca hrano poslal na mikrobiološke raziskave v ZZV Maribor.

V vrtcu v Radljah ob Dravi so ob pojavu trebušnih težav pri malčkih izvedli vse potrebne ukrepe razkuževanja in prezračevanja prostorov ter pranja igrač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.