Slovenija
17 ogledov

Krka odlikovana za poslovno odličnost

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Gre za eno od najuspešnejših slovenskih podjetij z več kot polstoletno tradicijo, vrhunsko tehnologijo ter nenehnim vlaganjem v znanje in razvoj ter s tem tudi v konkurenčnost.

Jože Colarič je dejal, da je nagrada zasluga prejšnjih generacij. © BOBO

 
Pomena odličnosti se v Krki zavedajo, je poudaril predsednik uprave družbe Jože Colarič in zagotovil, da bodo tako dobro kot doslej delali tudi v prihodnje. Krka sistemom vodenja in izboljševanja namenja veliko pozornosti, doseganje najvišje ravni kakovosti ter preprečevanje onesnaževanja okolja ob čim manjših stroških pa je osnovna strategija družbe, je dejal minister za gospodarstvo Andrej Vizjak . Družba ima jasno vizijo in močno korporacijsko kulturo, uvršča se v vrh farmacevtskih podjetij v srednji in vzhodni Evropi, delovanje družbe pa zaznamujejo kreativnost in učinkovitost ter visoka stopnja medsebojnega zaupanja.

"Zavedamo se, da če hočemo napredovati, biti boljši od konkurence in stalno težiti k odličnosti, moramo delati, kombinirati znanje in voljo do dodatnega znanja z delom," je dejal Colarič. Ob tem je poudaril, da današnja nagrada ni prišla čez noč, ampak je plod dela prejšnje generacije. Družba je bila ustanovljena leta 1954 v Novem mestu in je ob ustanovitvi zaposlovala devet ljudi. Danes zaposluje skoraj 6500 ljudi, več kot 40 odstotkov teh v tujini. Krka na letni ravni raziskavam in razvoju nameni osem odstotkov prodaje, kar je 60 milijonov evrov.

Današnje konference se je udeležila tudi predsednica uprave družbe Trimo Trebnje Tatjana Fink . Trimo je letos prejel evropsko nagrado za voditeljstvo. Kot je ob tem poudarila Finkova, je družba s tem dokazala, da so slovenska podjetja sposobna konkurirati tudi na evropski ravni.

"Slovenija si je v strategiji razvoja zadala konkurenčnost gospodarstva kot enega od ključnih nacionalnih prioritetnih ciljev in prav gotovo je poslovna odličnost izjemno pomemben element za dvig konkurenčnosti gospodarstva. To dokazujeta tako Krka kot Trimo, a ne le ti dve, tudi številna druga uspešna slovenska podjetja," je še dejal Vizjak.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.