Slovenija
19127 ogledov

Huda prometna nesreča na silvestrovo

Prehod za pešce in avtomobil
1/3
Na silvestrski večer okoli 17. ure se je na Erjavčevi ulici v Mariboru zgodila prometna nesreča s telesnimi poškodbami.

Voznik osebnega avtomobila je 48-letni voznik z vozilom trčil v pešca na prehodu za pešce. 50-letni pešec je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel hude telesne poškodbe, so sporočili policisti mariborske policijske uprave.  Zoper voznika bo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti podana kazenska ovadba.

Šest požarov zaradi pirotehnike

Na silvestrovo so zaradi kršitev predpisov zasegli en avtomobil ter opravili ogled kar šestih požarov. "V večini primerov pa je bil vzrok požara nepravilna uporaba pirotehnike oziroma ognjemetnih raket," so ugotovili. V Zgornjem Gasteraju je na primer zagorelo gospodarsko poslopje, škode je za okrog deset tisoč evrov. 

Okrog pol enih zjutraj smo bili obveščeni o dveh poškodbah zaradi pirotehničnih sredstev. Bolnišnico sta morala obiskati 30-letnik s poškodbo roke in 22-letnik s poškodbo očesa. "Pri uporabi pirotehničnih sredstev ni prostora za alkohol in objestnost," opozarjajo policisti mariborske policijske uprave, ki so v najdaljši noči v letu zaradi kršenja javnega reda in miru pridržali tri osebe.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.