Slovenija
21 ogledov

Lačnih je vsako leto več

Razdelilnica je odprta od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro, razdeljevanje h Žurnal24 main
Ljudska kuhinja. Tople obroke bi v bodoče zagotavljali tudi med konci tedna.

Donacija. Tri tisoč evrov je za razvoj projekta Ljudske kuhinje podarilo podjetje Iskra ISD iz Kranja. Letos se je število obiskovalcev razdelilnice hrane povečalo za 20 odstotkov. Potekajo pogovori, da bi tople obroke delili tudi ob sobotah in nedeljah.

Od leta 1997
Projekt.
V Mestni občini Kranj deluje projekt Ljudske kuhinje od novembra leta 1997. Uporabniki morajo na CSD pridobiti ustrezen status oziroma napotnico.

Podjetje Iskra ISD se je za donacijo odločilo, ker želi pomagati lokalnemu okolju, v katerem deluje, in tistim, ki so pomoči najbolj potrebni, so zapisali. Levji delež sredstev za zaposlenega in živila sicer še vedno zagotavlja občina. Letos denimo več kot 60 tisoč evrov.

Število lačnih narašča
Lani je kranjsko ljudsko kuhinjo obiskovalo 45 uporabnikov, letos 55. Direktor kranjskega centra za socialno delo Marjan Podbevšek pripisuje porast gospodarski krizi in odločitvi občine o povečanju števila toplih obrokov. “Število na robu socialnega minimuma narašča, ne zaznavamo upada,” pravi. Podoben trend pričakuje tudi v letu 2011. Razdelilnica bi sicer upravičencem lahko razdelila tudi 80 toplih obrokov na dan.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.