Slovenija
25 ogledov

Lastniki na dopustu, o stečaju nič

Zaposleni, ki so jih odpustili, so se v znak protesta pred enim tednom zbrali pr Žurnal24 main
Geodeti. O plačah in odpravninah, ki jih čakajo odpuščeni, v Geodetskem zavodu Slovenije molčijo.

Kaj se bo zgodilo z Geodetskim zavodom Slovenije, ki naj bi šel neuradno v stečaj, še ni znano. V podjetju tega niso niti zanikali niti potrdili. “Aktivno si prizadevamo za rešitev nastale situacije, zato so vsi sklepi in napovedi preuranjeni,” so odgovorili.

O odpravninah nič
Spomnimo, podjetje je v zadnjem času odpustilo okoli 20 ljudi, med njimi nekatere, ki so tam delali več kot 30 let. Po njihovih besedah jim še vedno dolgujejo del plač in odpravnine. Koliko je takšnih nekdanjih zaposlenih in za kakšne zneske gre, na zavodu niso povedali. “Zagotavljamo vam, da bomo tako kot v preteklosti postopali odgovorno, v skrbi za zaposlene,” so dejali. Pojasnili so, da je njihova glavna težava likvidnost, lani pa so začeli prestrukturiranje podjetja.

Kaj se bo zgodilo z zavodom ter plačami in odpravninami zaposlenih, smo vprašali tudi lastnika, hrvaško podjetje Geofoto, ki je zavod prevzelo pred dvema letoma. Od tam obljubljenega odgovora niso poslali, nato pa so bili zaradi kolektivnega dopusta nedosegljivi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.