Slovenija
94 ogledov

LJ: Moteče konjske fige

Konjske fige so odganjale goste lokala na Čopovi ulici v Ljubljani. (Foto: Vikto Žurnal24 main
Vodja lokala na Čopovi ulici v Ljubljani je bil zgrožen nad odzivom policije, ko jih opozoril, da naj pospravijo iztrebke policijskih konj. Slednji so mu namreč odganjali goste.

Viktor Volić, ki vodi lokal Macaffe v najbolj znani ljubljanski ulici nas je namreč opozoril na neprimeren odziv ljubljanskih policistov.

V soboto okoli osme ure zvečer je namreč pred lokalom (kot je razvidno iz fotografije čisto blizu miz lokala) opazil konjske iztrebke.

"Natakar, ki je bil takrat ravno v izmeni, mi je povedal, da je to "maslo" policajev. Kajti pred četrto uro, so le-ti prečkali ulico na konjih (naj omenim da sta bila dva) in glej ga zlomka, eden izmed konjev je moral opraviti veliko potrebo," je za zurnal24.si povedal Volić.

Na PU Ljubljana so za zurnal24.si povedali, da morajo primer še preveriti. Sicer pa velja, da ima policija sklenjeno pogodo s komunalno službo in od njihove odzivnosti je odvisno, kako hitro bodo počistili iztrebke.

Za odstranjevanje konjskih fig sicer skrbi javno podjetje Snaga, ki ima z ljubljanskimi policisti (le oni imajo dovoljenje za gibanje s konji po mestu) sklenjeno pogodbo za odstranjevanje konjskih iztrebkov. Preberite si podoben primer.

Po nalivu pa sta mimo lokala prišla policist in policistka in natakar ju je vprašal, kdaj bodo te iztrebke pospravili, pa mu je, kot pravi Volić, policist hladnokrvno odgovoril, da naj bi to pospravila komunala po klicu policije.

Sogovornik ob tem pravi, da je problem v tem, da komunala ulice čisti proti jutru in si kot gostinec ne more privoščiti, da bi gostje takrat morali sedeli ob iztrebkih.

Zato je poklical na policijsko postajo Center in policistu v sprejemni pisarni povedal za nastalo situacijo.

Policiste je tako prosil, če lahko pospravijo iztrebke ali pa bo "njihovo nemarnost posredoval naprej v javnost" Meni nič, tebi nič, je odgovoril, da lahko to prosto dam v javnost," je ogorčeno dejal Volić.

Slednjega moti predvsem, kot pravi, brezbrižen odnos policije do skrbi do okolja in da o konjskih iztrebkih takoj ne obvestijo pristojne komunalne službe.

Danes zjutraj, kot je povedal Volić, so komunalni uslužbenci sicer iztrebke počistili a "bolj površno". Del iztrebkov se tako še vedno nahaja med ploščicami.

"Me prav zanima kakšna kazen bi doletela mene, če bi peljal svojega psa na sprehod in takole "pozabil" pospraviti za njim. Ne dvomim, da bi ostal brez  denarne kazni," še pravi Volić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.