Slovenija
516 ogledov

Ljubljanski maraton se bo preimenoval

27. Ljubljanski maraton
1/3
Anže Petkovšek
Generalno sponzorstvo prevzema NLB.

"NLB Ljubljanski maraton: NLB prevzema generalno sponzorstvo največjega tekaškega praznika pri nas," so sporočili iz banke. Pogodba je podpisana za štiri leta. Doslej je bil generalni sponzor Volkswagen.

"Ponosni smo, da sklepamo partnerstvo, ki nam bo omogočilo dosegati in presegati strateške mejnike – izboljševati tekaško izkušnjo, zagotavljati stalno rast števila tekačev in ohranjati visok ugled prireditve v regiji, v kateri deluje tudi NLB," je ob podpisu pogodbe dejala Barbara Železnik, direktorica Timinga, organizatorja NLB Ljubljanskega maratona.

"Ponosen sem na NLB, ki je kot družbeno-odgovorno podjetje prepoznalo prednosti zdravega načina življenja. Ta se vsako leto odraža tudi v velikem številu udeležencev na maratonu, zato me izjemno veseli, da se je NLB pridružila tej izjemni tekaški prireditvi," pa je dejal ljubljanski župan Zoran Janković.

Izjava za medije ob objavi nerevidiranih poslovnih rezultatov NLB Skupine za leto 2022, Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB in Primož Karpe, predsednik nadzornega sveta. | Avtor: Anže Petkovšek Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB Anže Petkovšek

"V NLB globoko verjamemo, da je šport ključen del vsake zdrave družbe, ob tem pa ima še neverjetno, povezovalno vlogo. Zato v NLB srčno podpiramo slovenski šport – tako vrsto profesionalnih športnikov in ekip, kot šport mladih –, nadvse ponosni pa smo, da smo dobili priložnost podpreti tudi ljubljanski maraton, največjo tekaško prireditev v Jugovzhodni Evropi," je ob podpisu pogodbe dejal predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak. "Ljubljanski maraton s svojimi vrednotami vztrajnosti, discipline in samozavesti še posebej odlično ponazarja tudi vrednote NLB. Aktivno bomo prispevali k njegovemu razvoju, hkrati pa vse tekače in tekačice, profesionalne in ljubiteljske, spodbujali k čim večji udeležbi," je dodal.

Kot kaže, se obeta rekordna udeležba

27. Ljubljanski maraton | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Na dan, ko je bilo sklenjeno novo generalno partnerstvo z NLB za prihodnja 4 leta, je Ljubljanski maraton že presegel 7.000 prijavljenih na vse tri razdalje, torej 10, 21 in 42 kilometrov. To je kar 1.500 prijav več kot lani na isti dan. Kraljevska maratonska disciplina že zdaj beleži večje število prijavljenih kot ob zaprtju prijav v preteklem letu, kar je odlična napoved udeležbe, so še sporočili iz NLB. Lani je bilo 4.539 tujih tekačev, kar je največ v zadnjih 27 letih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.