Slovenija
6 ogledov

Ljudje na ceste, vlada na obisk

Janša na obisku na Notranjskem Ukom
Predsednik vlade in ministri bodo opravili številna srečanja s predstavniki regijskega političnega, gospodarskega in družbenega življenja. Na obisku ni nobenega od ministrov DL. P

Vlada danes nadaljuje svoj šesti obisk po regijah, tokrat je izbrala eno najslabše razvitih v državi, notranjsko-kraško regijo. Del vladne ekipe s predsednikom vlade Janezom Janšo je obisk v regiji začel že v torek, danes pa poteka osrednji del obiska. Današnjega obiska se udeležujejo tudi ministri vseh koalicijskih strank z izjemo obeh ministrov DL.

Obisk je odpovedal finančni minister Janez Šušteršič, nadomešča pa ga državni sekretar Aleš Živkovič. Prav tako ni ministra za pravosodje in javno upravo Senka Pličaniča, ki je v Ljubljani med drugim ostal zaradi stavke javnega sektorja. V času, ko so ministri poslopje enega od postojnskih hotelov že zapustili, je sicer tudi v njegovi neposredni bližini potekal protestni pohod sindikatov javnega sektorja.

DL bo sicer danes popoldne, potem ko se premier Janez Janša ni odzval na njihov ultimat, naj odstopi ali sproži glasovanje o zaupnici, najverjetneje sklenila zapustiti koalicijo.

Bo Janša kaj več povedal na tiskovni konferenci?

Današnji obisk se bo začel z delovnim posvetom članov vlade. Premier bo sodeloval pri odprtju na novo urejene ceste Postojna- Pivka skozi Petelinje, v popoldanskem delu pa bo najprej obiskal Park vojaške zgodovine, kjer bo imel ob 15.30 tudi novinarsko konferenco. Ob 17. uri se bo v Ilirski Bistrici udeležil srečanja z župani, gospodarstveniki, poslanci in svetniki državnega sveta iz območja regije.

Istočasno se bo del ministrske ekipe udeležil drugega srečanja z župani in gospodarstveniki v Cerknici. Regijski obisk bo vlada zaključila z nogometno tekmo med ekipo vlade in predstavniki notranjsko-kraške regije.

Komentarjev 11
  • trojka 13:49 23.januar 2013.

    zakaj ima vlada vedno neke nujne obiske nekje kadar je folk na ulicah? Pa menda se taki šerifi ja ne bojijo ljudi? Ali pač...

  • dragec 13:11 23.januar 2013.

    Vlada dela, vlada vlada - vlada pada!

  • graff 12:47 23.januar 2013.

    Poglej čez planke in razširi seznam:Šele ko bi se politika očedila in na novo preštela bi lahko potegnila odločne poteze zoper glavne vzroke in krivce za globoko gospodarsko krizo, v katero smo zabredli, to pa niso obubožani, ogoljufani in ...prikaži več na cesto vrženi delavci brez vseh pravic, ampak so imena znana: Drnovšek, Janša, Pahor, Samo Milić Hribar, Bavčar, Šrot, Pavček, Zidar, Tovšak, Černigoj, Vovk, Časar, Lovšin, Kordež, Valant, Stres-Mariborska nadškofija, ZVON 1, ZVON2, NLB, indr . Ti nimajo nobene legitimacije za zahtevanje odrekanja tudi pri tistih, ki za krizo niso odgovorni.