Slovenija
24 ogledov

Lovec lovi kurenta

Miroslav luci Žurnal24 main
Drugi krog. Zdajšnji in bivši župan. Eden zagrizen kurent, drugi lovec. Oba veljata za intelektualca.

Kljub napovedim župana Štefana Čelana, da mu bo mandat pripadal že v prvem krogu, mu je spodletelo za več kot 370 glasov volilcev. V drugem krogu, v katerega ga je popeljal rezultat 46,69 odstotka, se bo pomeril z nekdanjim ptujskim županom in vidnim članom SDS Miroslavom Lucijem, ki je prejel 38,77 odstotka glasov. Poznavalci napovedujejo oster boj, saj je znano, da ima stranka SDS tudi na Ptuju močan vpliv in disciplinirano volilno telo. Ne gre pa pozabiti niti na to, da ima Čelan podporo ne le svoje LDS, temveč tudi SD, DeSUS, Zaresa, SMS in SNS, ter da je politik, ki je na Ptuju priljubljen tudi med mladimi.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Štefan Čelan, LDS

Ste bili razočarani, da niste zmagali že v prvem krogu?
Razočaran ni prava beseda. Ker verjamem, da bom v drugem krogu zmagal, se mi zdi, da je samo škoda časa, ki bi ga lahko porabil za sestanke v Ljubljani in prijavljanje na najrazličnejše evropske projekte, zdaj pa sem ga moral posvetiti drugemu krogu. Pa še privarčevali bi.

Ali bi poročali homoseksualne pare?
Te obveznosti opravljam samo za sorodnike in družinske prijatelje.

Izpostavite projekte na Ptuju, ki jim boste kot župan dali največji poudarek.
To so zagotovo varne ceste, kanalizacija in razsvetljava do vsake hiše, sodobno urejen regijski center za komunalne odpadke, projekt Evropska prestolnica kulture, dokončanje investicij v predšolsko in šolsko vzgojo in izobraževanje, oživitev industrijske cone in podporna institucija za nova delovna mesta.

Doktor znanosti
Štefan Čelan. Rodil se je leta 1957. Je poročen in oče treh otrok. Po izobrazbi je doktor kemijskih znanosti, med letoma 1994 in 2002 pa je bil direktor znanstvenoraziskovalnega središča Bistra. Poteguje se za tretji županski mandat. Na vsakem kurentovanju se tudi sam preobleče v kurenta.

 

Kako boste zmanjšali brezposelnost?
S privabljanjem podjetij z razvitega severa, ki nima delovne sile, mi pa jo imamo.

Kako boste sestavili koalicijo v mestnem svetu, če boste spet župan?
Kaže nam dobro. Od 29 mest bi v koaliciji imeli kar 16 svetnikov. Vedno pa sem poudarjal, da me ne zanima, ali so svetniki levi ali desni; pomembno je, da vsi delamo v dobro mesta in projektov, ki so pred nami. To smo dokazali že v tem mandatu.

 

 

 

Miroslav luci | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Mirolsav Luci, SDS

Ali bi poročali homoseksualne pare?
Sklepanje zakonskih zvez je v pristojnosti države. Če bi zakon določal drugače, hkrati pa omogočal tovrstne poroke, bi takšno pristojnost moral izvajati.


Izpostavite projekte na Ptuju, ki jim boste kot župan dajali največji poudarek
.
Izpostavil bi zlasti enakomeren razvoj četrtnih skupnosti s poudarkom na izgradnji komunalne infrastrukture in zagotovitvi pogojev za delovanje društev. Nujna je gradnja neprofitnih in tržnih stanovanj, saj jih na Ptuju primanjkuje. Staro mestno jedro mora zaživeti, s tem pa je povezana tudi izvedba projekta Evropske prestolnice kulture 2012.


Kako boste zmanjšali brezposelnost?
Prizadevali si bomo ustvariti možnosti za nova produktivna delovna mesta in zadržati obstoječa. Podjetnike in predsednike uprav uspešnih podjetij na Ptuju bom znova poskušal zainteresirati za to, da ustanovimo gospodarski svet kot posvetovalni organ župana in

Zdravnik
Miroslav Luci. Nekdanji župan Ptuja se je rodil leta 1946. Po poklicu je zdravnik, Ptuj pa je vodil med letoma 1994 in 2002. Bil je tudi poslanec, v vladi Janeza Janše pa je bil zaposlen v kabinetu predsednika vlade. Pozneje je bil veleposlanik v Srbiji. Je dejaven član lovske organizacije.

mestnega sveta. Za spodbujanje ekonomske rasti bomo skupaj z zainteresiranimi partnerji preverili možnosti ustanavljanja tehnoloških centrov in podjetniških inkubatorjev. Investitorjem bomo ponudili komunalno urejena zemljišča in znižali komunalni prispevek.

Kaj bi lahko pohvalili pri zdajšnjem županu?
Veliko je storil na področju izgradnje športne infrastrukture.

Koliko podžupanov bi imeli?
Njihovo število bi bilo v skladu s statutom občine, predvidoma pa bi imel največ dva.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.