Slovenija
33 ogledov

Luški nadzorniki spet na policiji

Koper na vetroven dan Suzana Kos
Policija. Nekdanja nadzornica Luke Koper včeraj znova na pogovoru glede nakupa deleža slovaške družbe.

Policijo je zanimalo, ali bi jim lahko dala kakšne nove informacije glede nakupa deleža v slovaški družbi TTI; pri tem poslu je imel pomembno vlogo nekdanji izvršni direktor Luke za operativo Milan Pučko, ki je zdaj, zanimivo, v vodstvu te slovaške družbe,” je po pogovoru povedala Olga Franca, nekdanja nadzornica Luke Koper.

V minulih dneh so policisti po neuradnih informacijah na pogovor povabili še nekatere druge nadzornike.

Spomnimo, 19,63 milijona evrov znaša škoda, ki naj bi nastala zaradi odločitve, da Luka kupi desetinski delež slovaškega logističnega holdinga TTI in zanj plača 25,8 milijona evrov. Naknadna revizija je namreč pokazala, da bi lahko za to družbo iztržili le približno šest milijonov evrov.

Pučko je bil znan tudi kot dober prijatelj nekdanjega državnega sekretarja Igorja Jakomina, ki je za Luko Koper kot zunanji svetovalec pripravljal študije in analize. Jakomin je skupaj s Pučkom nekaj dni po imenovanju za državnega sekretarja kot lastnik podjetja Astanea na stroške Luke odpotoval v Izrael.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.