Slovenija
12490 ogledov

Manica Janežič Ambrožič je nova urednica informativnega programa

Manica Janežič Ambrožič Žurnal24 main
"Zavedam se, da je pred mano težko in odgovorno delo," pravi Manica Janežič Ambrožič.

Uredništvo informativnega programa na TV Slovenija se je včeraj izrekalo o podpori za novega urednika informativnega programa. Večinsko, 70 odstotno podporo je dobila novinarka zunanjepolitične redakcije in voditeljica TV dnevnika Manica Janežič Ambrožič. Njen protikandidat, Valentin Areh, ki je na to mesto kandidiral drugič, je dobil 34,4 odstotno podporo tistih, ki so glasovali.

Kot so za STA pojasnili na Radioteleviziji Slovenija (RTVS), je lahko vsak član uredništva obkrožil enega ali pa tudi oba kandidata.

Mnenje članov uredništva informativnega programa sicer direktorice TVS Ljerke Bizilj ne zavezuje pri odločitvi, katerega kandidata bo predlagala v imenovanje generalnemu direktorju RTVS Igorju Kaduncu. Neuradno pa naj bi Janežič Ambrožičeva imela tudi podporo Ljerke Bizilj, zato je njeno imenovanje na mesto urednice informativnega programa že gotovo.

Manica Janežič Ambrožič bo na mestu odgovorne urednice zamenjala Jadranko Rebernik, ki je bila z mesta urednice razrešena v začetku januarja. Generalni direktor Igor Kadunc je postopek razrešitve Rebernikove začel na predlog direktorice Ljerke Bizilj. Neuradno naj bi bil razlog za razrešitev neustrezno ukrepanje v primeru voditeljice Tanje Gobec.

Tanja Gobec Magazin Tanja Gobec končno spregovorila o tem, ali je bila med vodenjem opita

Po odstavitvi Rebernikove je kot vršilec dolžnosti vodenje informativnega programa prevzel njen namestnik, Vanja Vardjan, ki pa na razpisu nato ni kandidiral.

Generalni direktor je zaradi primera Thompson lani predlagal  razrešitev razrešitev Biziljeve, a ni dobil podpore programskega sveta. Konec januarja je Biziljeva nato sama napovedala odstop s funkcije v mesecu aprilu, pol leta pred iztekom mandata.


 

 

Komentarjev 6
 • Avatar gujdek
  gujdek 17:57 12.marec 2018.

  Tanja Gobec je zame ena najboljših voditeljic in novinark v zgodovini RTV. Nisem še videl negativno nastrojenega komentarja v zvezi z njo. Se pa glede na to vprašam, ali uporabniki njenih "storitev" oz. neprostovoljni plačniki RTV prispevka res NIMAMO NOBENE ...prikaži več BESEDE TANJI V PRID??! Tale Biziljeva nekoliko preveč mendra po svojih sodelavcih. Kar seješ ponavadi tudi nekoč požanješ. Mi je ne bo prav nič žal, če jo bodo nekega dne "sfaširali". Sedaj pa še apel: TANJO GOBEC HOČEM NAZAJ!!!

 • komentator50 16:09 08.marec 2018.

  Prvo reci hop,pa šele potem skoči.Umirite se.Manca je do sedaj samo izpolnjevala uredniški koncept nekoga drugega.Sama je še le zdaj na potezi,potem pa sodite!

 • ECKING 15:35 08.marec 2018.

  ZAPRITE ZE TO USTANOVO!!!! PA SKENSLAJTE RTV PRISPEVEK!!! TO JE ROP PRI BELEM DNEVU!!!! prasice javno upravne!!!