Slovenija
37 ogledov

Manjšinski vladi ne bo uspelo

Borut Pahor in Katarina Kresal sta napovedala zagon slovenskega FBI. Žurnal24 main
Anketa: 64 odstotkov anketirancev meni, da manjšinska vlada Pahorja in Kresalove ne bo zdržala do konca mandata.

Glede na rezultate ankete časnika Delo manjšinski vladi SD in LDS premierja Boruta Pahorja in notranje ministrice Katarine Kresal ne bo uspelo dokončati mandata. 52 odstotkov vprašanih meni, da bi morale biti predčasne volitve že jeseni.

Veliko prostora za nove obraze
Na vprašanje, ali bi na predčasnih volitvah bolj verjetno podprli katero od sedanjih ali kakšno novo, še neobstoječo politično stranko, je polovica vprašanih zatrdila, da bi na predčasnih volitvah najraje podprli novo, še neobstoječo stranko, kar po navedbah današnjega Dela dokazuje, da "zagotovo obstaja velik potencial za novo politično stranko v slovenskem političnem prostoru".

Kot voditelja nove politične stranke bi kar 24,7 odstotka vprašanih najraje videlo sedanjega predsednika države Danila Türka. Sedanjega ljubljanskega župana Zorana Jankovića bi podprlo 15,2 odstotka vprašanih. Rezultati kažejo, da bi bil za simpatizerje SD najprimernejši voditelj Janković, za simpatizerje LDS Türk (47 odstotkov), za podpornike SDS pa Gregor Virant (38 odstotkov).

Anketiranje je potekalo po telefonu od 27. do 30. junija na oddelku za tržne raziskave Delo Stik na reprezentativnem vzorcu 402 oseb.

Komentarjev 1
  • 1111 14:10 05.julij 2011.

    ..kakšne ankete, vsak otrok že to ve, samo Barbika ne...