Slovenija
5553 ogledov

Marta Kos odstopa od kandidature za predsednico republike

Marta Kos
1/2
Anže Petkovšek Marta Kos
Kandidatka Gibanja Svoboda Marta Kos odstopa od kandidature za predsednico republike.

Iz stranke Gibanje Svoboda sporočajo, da odstopa "zaradi spremenjenih okoliščin iz osebnih razlogov".

"V preteklih tednih sem imela privilegij srečati številne prebivalke in prebivalce Slovenije, ki so izkazovali izjemno ljubezen do naše domovine in se pozitivno odzivali na vrednote, ki jih zastopam v svoji kampanji. Verjamem v solidarno Slovenijo, v državo, kjer se ljudje spoštujejo in si zaupajo ter drug drugemu pomagajo; verjamem v državo, ki bi ji rada odgovorno služila in vzpodbujala te ideale. Za te vrednote se bom še naprej borila kot podpredsednica Gibanja Svoboda. Mnogi ljudje, ki so mi doslej izrazili podporo, bodo razočarani nad mojo odločitvijo. Vsem vam želim povedati, da vam ostajam zvesta, kot tudi našim skupnim vrednotam in naši dragi domovini," je zapisala v sporočilu, ki so ga poslali iz njene stranke. 

Po informacijah portala N1 naj bi bilo razlogov za to potezo več. Eden od njih je, pišejo, da Kosovi javnomnenjske raziskave kažejo slabo.

Po zadnji anketi Mediane za POP TV bi zanjo glasovalo 11,4 odstotka anketirancev. Njena glavna protikandidata Natašo Pirc Musar in Anžeta Logarja bi prejela 28,7 oziroma 25,4 odstotka glasov.

Kot enega od razlogov je po navedbah N1 slišati tudi veliko drobljenje glasov na levi sredini, ki bi lahko v prvem krogu največ glasov prineslo Logarju iz vrst SDS.

Komentarjev 73
  • Toma 17:28 30.avgust 2022.

    Vsaj malo pameti premore, da ni šla dalje. Sicer pa berem, da je ona vaša Svobodna spet pipke v žepih pustila. Jo bo treba v diplomatsko šolo poslat, da ne bo mislila, da se svet le okrog nje vrti!

  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 17:04 30.avgust 2022.

    v Sloveniji imamo samo eno stranko in to je klepto-mafijska stranka. Oba levo-desna kandidata sta globoko vpletena v njeno igro. Ker sta oba bila za ko-vid injekcijsko ubijanje ljudi srčno upam, da noben od njiju ne bo uspel zmagati in ...prikaži več da bodo ljudje izbrali nekoga, ki se je v zadnjih dveh letih zavzemal proti injekcijski prisilni ko-vid evtanaziji.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 15:41 30.avgust 2022.

    Časten umik. Ona tudi ni vajena izgubljat