Slovenija
44 ogledov

Mate izstopil iz SDS

Mate o kadrovanju Kresalove na notranjem ministrstvu: zaradi neuspeha na volitva Žurnal24 main
Razlog: notranja demokracija je začela pešati.

Nekdanji minister za notranje zadeve in nekdanji poslanec SDS Dragutin Mate je za STA sporočil, da z današnjim dnem izstopa iz stranke.

Kot je pojasnil Mate, je notranja demokracija v SDS začela pešati, zato se je raje umaknil iz strankinega delovanja, v zadnjem letu se je močno oddaljil in je bilo današnje dejanje, kot pravi, le še vprašanje časa.

Če bo kam povabljen ...

Mate trenutno ne razmišlja o vstopu v katero drugo stranko, je pojasnil. Če pa bo kam povabljen, napoveduje sodelovanje v strankah, ki bodo imele dober program in jim bo glavni cilj razvoj države in gospodarska rast.

Svet SDS je v začetku tedna iz izvršilnega odbora stranke izključil nekdanjega notranjega ministra Dragutina Mateja in nekdanjo poslanko Damjano Petavar Dobovšek. Kot so tedaj pojasnili, omenjena v izvršilnem odboru stranke nista bila aktivna in se že nekaj časa nista udeleževala sej.

Mate je bil notranji minister v prvi Janševi vladi, pod njegovim ministrovanjem je Slovenija med drugim tudi vstopila v schengenski prostor. V stranko pa se je Mate včlanil po volitvah leta 2008.

Komentarjev 11
  • brezheca 17:28 05.marec 2016.

    Stranka se etnično čisti.

  • dragec 21:01 21.februar 2016.

    No, pa oglasil se je Janševist

  • dragec 21:00 21.februar 2016.

    v sds se izvaja zelo hitro kloniranje