Slovenija
31 ogledov

Matoz: Iz obtožnice izvirajo neumna vprašanja

Čeprav je predlagal obvezno razlago, Franci Matoz priznava, da bi bila Sončna hi Žurnal24 main
Na koprskem okrajnem sodišču se je začelo sojenje proti odvetniku Franciju Matozu, ki je obtožen kaznivega dejanja po 155. členu kazenskega zakonika v primeru uslužbenke Mirjane Čakardič.

Odvetnik naj bi nekdanji uslužbenki koprske občine preprečil uveljavljanje pravice do pritožbe zoper izredno odpoved. Matoz na vprašanja tožilca ni hotel odgovarjati.

Na naše vprašanje, zakaj, pa je odgovoril, da ker je obtožnica neumna in zato lahko iz nje izvirajo samo neumna vprašanja. Sam postopek pa naj bi bil namenjen njegovi osebni diskreditaciji.

Spomnimo, da je Čakardičeva pomotoma na več elektronskih naslovov poslala elektronsko sporočilo s precej težkimi besedami, v katerem se je prepoznal koprski župan. V pismu je takrat odgovarjala Francu Malečkarju, ki je leta 2006 glede referenduma v Ankaranu pisal odprto pismo takratnemu predsedniku državnega zbora Francetu Cukjatiju.

Čekardičeva je zaradi sporočila ostala brez službe na koprski občini, vendar ji je uspelo dokazati, da je bila njena odpoved nezakonita.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.