Slovenija
27 ogledov

Mavrica brez Oblačka

V vrtcu Mavrica bo prostora za 20 oddelkov. (Foto: Jerca Božič Kranjec) Žurnal24 main
Novi vrtec. V njem ne bo dovolj prostora za vse. Enota Oblaček bo ostala zunaj.
Stari vrtec
Neprimeren. "Vrtec Mavrica, ki je bil zgrajen pred 40 leti, je montažni objekt, ki bi ga morali celovito prenoviti, zato smo se odločili za novogradnjo," pojasnjuje Hribarjeva z občine in dodaja, da stari vrtec tudi nasploh ne ustreza več današnjim normativom.

Prihodnje leto se bo začela gradnja vrtca Mavrica na tisti lokaciji, na kateri je zdaj. "V njem bo prostor za 20 oddelkov, tako da bomo ukinili dislocirani enoti na Kregarjevi ulici in v dijaškem domu," napoveduje Anica Hribar, vodja oddelka za okolje in prostor na Občini Brežice. Za dislocirano enoto Oblaček ne bo prostora in bo ostala na zdajšnji lokaciji. "To je diskriminatorno," pravi svetnik Davor Račič, prepričan, da bi morali vrtec reševati celovito na enem prostoru. Tudi svetnik Jure Pezdirc je prepričan, da je treba že zdaj razmišljati o ravnanju, če se bo število vključenih otrok povečalo in jih bo za nekaj oddelkov več. "Lahko se zgodi, da bo vključenost otrok manjša ali da bodo skupine večje," na svetniške pripombe odgovarja župan Ivan Molan, zadovoljen, da je v brežiški občini v vrtce vključenih 90 odstotkov vseh otrok.

Gradnja prihodnje leto
"Arhitekturni natečaj je v končni fazi; do jeseni naj bi bila izdelana projektna dokumentacija in izdano gradbeno dovoljenje," načrte razgrinja župan. Upa, da bo občina pravočasno postorila vse potrebno in ujela še zadnji rok za črpanje evropskih sredstev za vrtec, ki bo stal štiri milijone evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.